Irinel Lucian Ilinca, Mic dictionar toponimic

Irinel Lucian Ilinca, Mic dictionar toponimic
-15%
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Altele
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In contextul folosirii permanente a notiunilor si denumirilor geografice, am considerat ncesar un astfel de demers care sa vina in sprijinul elevilor, profesirlor, al procesului de cunoastere a geografiei.

Prezenta lucrare se adreseaza in primul rand elevilor, dornici sa-si satisfaca o curiozitate fireasca: aceea de a afla cum s-au nascut denumirile geografice pe care ei le folosesc la clasa si nu numai.

Am incercat sa surprindem principalele categorii de toponime (oiconime, hidronime, oronime), dar si etimologia unor termeni geografici utilizati frecvent in limbajul geografic. Sunt ordonate alfabetic, atat notiunile/denumirile uzuale, cat si cele mai putin cunoscute, din geografica fizica si umana; pe acelasi criteriu au fost organizate si numele geografice romanesti.

Este evident ca nu ne-am propus sa selectam toate numele geografice si semnificatia lor, acest lucru fiind aproape imposibil raportat la scara tarii noastre, dar mai ales a planetei.Autori: Luucian Irinel Ilinca, Iulia Anca Ilinca
Anul aparitiei: 2016
Nr. pagini: 160

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2422 sec