Istoria Romanilor. Volumul I

Istoria Romanilor. Volumul I
-20%
Anul publicării: 2010
Categoria: Tratat
Preț: 92,00 lei
115,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Primul volum al Istoriei tarii noastre trateaza elementele de baza ale evolutiei cultural – istorice, de la aparitia omului pe teritoriul Romaniei pana la cucerirea romana.
Partea I a acestui volum acopera cea mai mare durata a Istoriei Romaniei, din Paleolitic pana la prima perioada a epocii fierului, inclusiv (cap. I – III). Acest interval de timp, de aproximativ un milion de ani, ocupa un loc de prima importanta in ansamblul istoriei Romaniei, aflandu-se la temelia intregului edificiu al evolutiei ulterioare.
Un deosebit interes prezinta, fireste, particularitatile cultural – istorice ale societatii umane din spatiul carpato – danubian din aceasta perioada, in stransa legatura cu evolutia culturilor europene, indeosebi ale acelora din sud-estul Europei, dar ti cu civilizatiile evoluate ale Orientului Apropiat.
Partea a II-a a volumului (cap. IV-X) cuprinde o perioada relativ scurta, de circa 600 de ani, in care prezenta izvoarelor scrise alaturi de cele arheologice ingaduie o abordare nominala a fenomenelor istorice, in sensul imbinarii evolutiei culturale cu cea a faptelor propriu-zise.
Punctul culminant al istoriei Daciei preromane il reprezinta rastimpul cuprinzand domniile regilor Burebista si Decebal, reflectat arheologic in ceea ce se intelege prin,, civilizatia geto-daca din perioade de maxima dezvoltare” (cap. VIII-X).

Nr. de pagini: 1020
Anul aparitiei: 2010
Vezi și alte cărți: Istoriei

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1370 sec