Istorie furata. Intemeierea Tarii Romanesti: Radu Negru Voda, intre legenda, mit si adevar de Cornel Birsan

Istorie furata. Intemeierea Tarii Romanesti: Radu Negru Voda, intre legenda, mit si adevar de Cornel Birsan
Preț: 64,90 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Anul publicării: 2016
Categoria: Personalitati

DESCRIERE

Timp de 118 ani de la publicarea  lucrarii "Negru-Voda, un secol si jumatate din inceputurile Statului Terei Romanesci (1230-1380)"  in "Etymologicum Magnum Romaniae, Dictionarul limbei istorice si poporane a romanilor, 1898, Bucuresti", scrisa de catre filologul si istoricul Bogdan Petriceicu Hasdeu, nici un istoric sau cercetator roman sau strain nu a mai facut o abordare exhaustiva a persoanei celui care a fost Radu Negru Voda (1290-1315) si a fenomenului istoric numit "Descalecat si Intemeiere a Tarii Romanesti". Au existat sute de articole,  carti si capitole de carte in care istoricii si scriitorii au incercat sa desluseasca cine a fost Radu Negru Voda si care au fost faptele lui.

“Intamplarea” nefericita face ca majoritatea  istoricilor si cercetatorilor, incepand de la Nicolae Iorga si pana in prezent,  urmeaza aceeasi linie, promovand cu convingere  ideea ca  “Radu Negru Voda a fost un personaj de legenda”, existenta lui fizica fiind pusa sub semnul indoielii! Aceasta idee fiind promovata la nivel de paradigma, fiind aceptata in majoritatea cazurilor de cei care au conexiuni cu domeniul istoriei.

Cornel Birsan, Cristian Mosneanu si Adrian Anghel autorii lucrarii: "Istorie Furata.  Intemeierea Tarii Romanesti. Radu Negru Voda, intre legenda, mit si adevar" au reusit dupa trei ani de documentare si cercetare (2013-2016), plecand de la dovezile documentare, studiile facute de istorici romani si straini, descoperirile arheologice si traditiile si legendele poporului roman sa ajunga la concluzia ca Radu Negru Voda, care a fost Voievodul Fagarasului pana in anul 1290, a “Descalecat si Intemeiat Tara Romaneasca”,  asemeni lui Bogdan Voda, Voievodul Maramuresului care a fost “Descalecatorul si Intemeietorul Moldovei”!

Motivatiile privind cauza si efectul istoric al “descalecatului si intemeierii de tara” le puteti gasi in lucrare, structurate in partile de carte si ulterior in capitolele aferente:

- Partea I-a - Care a fost meritul  cronicarilor si istoricilor in  „ mitizarea si legendarizarea ” lui Radu Negru Voda?

- Partea II-a - Dovezi documentare care sustin existenta lui Radu Negru Voda, a Descalecatului la anul 1290 si a procesului de Intemeiere a Tarii Romanesti

- Partea III-a - Dovezi arheologice si heraldice care sustin existenta lui Radu Negru Voda, a Descalecatului la anul 1290 si a procesului de Intemeiere a Tarii Romanesti

- Partea IV-a - Traditii si legende despre Radu Negru Voda

- Partea V-a - Io Radu Negru Voievod, domn a toata Tara Romaneasca, si herteg de Amlas si Fagaras.Autor: Cornel Birsan, Cristian Mosneanu, Adrian Anghel
Anul aparitiei: 2016
Format: 16. 5X26 cm
Nr. pagini: 486

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.090 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.