Jaful vs. Dreptul de a nu minti
6,94 lei
8,67 lei (-19,95%)

Jaful vs. Dreptul de a nu minti

Jaful vs. Dreptul de a nu minti
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Altele
Preț: 6,94 lei
8,67 lei (-19,95%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Stralucitul eseu Jaful vs.„Dreptul de a nu minti“ este o palma pe obrazul„democraturii“ (amestec malign al democratiei cu dictatura, dupa Laurent Joffrin), visata de unii si pe meleagurile dambovitene.
George Virgil Stoenescu

 

Semnele aparute in iulie 2012, referitor la deteriorarea libertatii politice, reflecta un deficit substantial de libertate economica— ce are, la randul sau, radacini adanci in drepturile de proprietate precare si in coruptia inalta. Acestea au facut ca multi oameni sa se bazeze pe stat pentru a avea un loc de munca. In timp, numarul votantilor dependenti de redistribuirea banilor de la bugetul public a devenit nesustenabil de mare, depasind numarul celorlalti votanti. Astfel, majoritatea sustine politicienii care promit conservarea sau cresterea redistribuirii. Prin urmare, mecanismele de corectie a exceselor pot fi cu greu folosite. Publicul incepe sa accepte, fara sa agreeze, limitarea libertatii sale politice, pentru a nu-si pierde veniturile din redistribuire. Solutia, pentru a iesi din aceasta spirala descendenta, consta in cresterea libertatii economice— prin imbunatatirea drepturilor de proprietate, prin reducerea coruptiei si prin micsorarea dependentei de redistribuiri. Altminteri, nu este decat o chestiune de timp pana cand libertatea politica se va deteriora.

 

Lucian Croitoru s-a nascut in 1957, la Otopeni. A absolvit in 1982 cursurile Facultatii de Planificare si Cibernetica Economica din cadrul ASE, iar in 1995 a devenit doctor in economie. A urmat o serie de cursuri in strainatate, la Economics Institute at Boulder– Colorado (1993), Centre for Central Banking Studies din Londra (1999) si Joint Vienna Institute– FMI (2001). In 1994 a urmat un stagiu de cercetare oferit de The British Academy la London School of Economics and Political Science– Centre for Economic Performance.
Incepand din 1998, activeaza ca profesor asociat de macroeconomie internationala, in cadrul Facultatii de Relatii Economice Internationale din ASE.
De-a lungul anilor, a fost cercetator, partener in diverse programe si consultant pentru numeroase institutii romanesti (Institutul de Economia Industriei, Bucharest Investment Group, Institutul European din Romania) si internationale (ACE Phare, USAID, IRIS).
In perioada 2003–2007, a lucrat la FMI (Washington), in calitate de consilier principal al directorului executiv pentru Armenia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Israel, Olanda, Macedonia, Moldova, Romania si Ucraina.
Lucian Croitoru a lucrat intre 1991 si 1995 ca expert in Departamentul pentru Reforma Economica al Guvernului Romaniei. In 1998 a fost consilier principal al ministrului de finante. In 2000 a fost consilier personal al prim-ministrului Mugur Isarescu. In perioada 1998–2003 a fost consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR, functie pe care a reluat-o in 2007, dupa intoarcerea de la Washington.
A scris (atat in romana, cat si in engleza) numeroase articole pentru presa tiparita si online, este periodic invitat la emisiunile economice televizate, sustine discursuri la conferintele nationale si internationale si a publicat mai multe carti pe teme economice.
In 1995, a fost distins cu Premiul Petre S. Aurelian al Academiei Romane pentru cea mai buna carte de economie. A fost decorat cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de Comandor in 2000 si in grad de Mare Ofiter in 2010.

Numar pagini: 80
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1588 sec