Politica monetara: Ipostaze neconventionale

Politica monetara: Ipostaze neconventionale
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Bussines
Preț: 24,00 lei
30,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucian Croitoru nu numai ca realizeaza sinteze cuprinzatoare ce redau trecerea Romaniei prin timp— in acesti ani tumultuosi, de succesive schimbari radicale […]— dar el face si analize punctuale cu anvergura unui ganditor in domeniul economiei. O lucrare de referinta in politica monetara […] pe care orice analist care se mai respecta va trebui s-o ia in consideratie.
MUGUR ISARESCU
Guvernatorul BNR

 

Cine va parcurge suita de analize, indiferent de nivelul de cunoastere, va fi placut surprins sa constate la finalul lecturii ca a descoperit cel putin o piesa din acest puzzle al intelegerii procesului de renovare a principiilor de politica monetara, impus de actuala criza financiara.
Ella Kállai
Economist-sef Alpha Bank Romania

 

Aceasta carte a aparut din preocuparea autorului privind anumite aspecte ale politicii monetare despre care nu se vorbea prea mult inainte de izbucnirea crizei din iulie 2007. Lucrarea include o serie de studii individuale, referitoare la: (1) inflatie si capcana lichiditatii; (2) zona euro si problemele acesteia; (3) atacul speculativ asupra leului si reputatia bancii centrale; (4) rata somajului si politica monetara.
Cele mai multe ipostaze sunt prezentate din perspectiva nevoilor practice de a schimba anumite puncte de vedere— considerate pana de curand infailibile— si se refera atat la economia Romaniei, cat si la economia mondiala.
La aproape cinci ani de la declansarea crizei care a schimbat fata economiei mondiale si a generat numeroase intrebari privind viitorul capitalismului, vom gasi in paginile acestei carti o parte dintre raspunsuri.

 

Lucian Croitoru s-a nascut in 1957, la Otopeni. A absolvit in 1982 cursurile Facultatii de Planificare si Cibernetica Economica din cadrul ASE, iar in 1995 a devenit doctor in economie. A urmat o serie de cursuri in strainatate, la Economics Institute at Boulder– Colorado (1993), Centre for Central Banking Studies din Londra (1999) si Joint Vienna Institute– FMI (2001). In 1994 a urmat un stagiu de cercetare oferit de The British Academy la London School of Economics and Political Science– Centre for Economic Performance.
Incepand din 1998, activeaza ca profesor asociat de macroeconomie internationala, in cadrul Facultatii de Relatii Economice Internationale din ASE.
De-a lungul anilor, a fost cercetator, partener in diverse programe si consultant pentru numeroase institutii romanesti (Institutul de Economia Industriei, Bucharest Investment Group, Institutul European din Romania) si internationale (ACE Phare, USAID, IRIS).
In perioada 2003–2007, a lucrat la FMI (Washington), in calitate de consilier principal al directorului executiv pentru Armenia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Israel, Olanda, Macedonia, Moldova, Romania si Ucraina.
Lucian Croitoru a lucrat intre 1991 si 1995 ca expert in Departamentul pentru Reforma Economica al Guvernului Romaniei. In 1998 a fost consilier principal al ministrului de finante. In 2000 a fost consilier personal al prim-ministrului Mugur Isarescu. In perioada 1998–2003 a fost consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR, functie pe care a reluat-o in 2007, dupa intoarcerea de la Washington. Este membru al Comitetului de Politica Monetara din cadrul BNR.
A scris (atat in romana, cat si in engleza) numeroase articole pentru presa tiparita si online, este periodic invitat la emisiunile economice televizate, sustine discursuri la conferintele nationale si internationale si a publicat mai multe carti pe teme economice.
In 1995, a fost distins cu Premiul Petre S. Aurelian al Academiei Romane pentru cea mai buna carte de economie. Pentru studiul„Trei rate ale somajului relevante pentru politica monetara“, a primit Premiul CFA Romania, in anul 2011. A fost decorat cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de Comandor in 2000 si in grad de Mare Ofiter in 2010.

 

Lucian Croitoru este doctor in economie, activeaza ca profesor de macroeconomie internationala in cadrul ASE si a fost consultant pentru diverse institutii romanesti si internationale.
A lucrat in Departamentul pentru Reforma Economica al Guvernului Romaniei si in Ministerul de Finante.
Vreme de 4 ani, a fost reprezentantul Romaniei la FMI (Washington).
In 2009, a fost nominalizat candidat la functia de prim-ministru.
Incepand din iulie 2007, este consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR, functie pe care a mai indeplinit-o intre octombrie 1998 si august 2003.

Lucian Croitoru a publicat la Curtea Veche Publishing, in 2012, cartea In apararea pietelor.Numar pagini:168
Format:15.5*24.4
Anul aparitiei:2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1738 sec