Legendele florei si ale faunei (Seria Piticul cu povesti)

Legendele florei si ale faunei (Seria Piticul cu povesti)
-34,9%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Povestiri
Preț: 4,88 lei
7,50 lei (-34,93%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Din cuprinsul acestei antologii:„Legenda ciocarliei“;„Legenda cucului“;„Legenda privighetorii“;„Legenda pupezei“;„Legenda ratei“;„Povestea vulturului“;„Pitigoiul este usor de prins“;„Legenda randunicii“;„De ce nu pot arborii umbla“;„Bradul sau Pomul darurilor“;„Legenda mesteacanului“;„Legenda plopului tremurator“;„ Legenda salciei plangatoare“;„Alunul“;„Legenda ariciului“;„Legenda florii de Nu-ma-uita“ etc

O legenda (din latina legenda inseamna„lucruri de citit“) este o povestire fantastica, ce are elemente istorice reale si este trans-misa prin viu grai. Legenda este o naratiune populara, in proza sau in versuri, in care se impletesc realitatea sI fictiunea.

Legenda, spre deosebire de basm, este strans legata de un element- cheie si se concentreaza pe un loc, un obiect, un personaj, o poveste, prin care se explica originea unor fiinte, a unor plante sau animale, desfasurarea unor momente istorice sau faptele unor eroi etc. Legendele combina fapte reale cu intamplari imaginare atat cele posibile, cat si pe cele complet ireale. Acestea au servit, de obicei, pentru a explica geneza ori producerea unor fenomene sau a unor evenimente.

In limbajul comun, termenul a devenit sinonim mitului si se refera la ceva a carei existenta nu a fost niciodata dovedita.


Nr. de pagini: 128
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1039 sec