Legislatia executorilor judecatoresti. Actualizata la 27 octombrie 2010

Legislatia executorilor judecatoresti. Actualizata la 27 octombrie 2010
-10%
Anul publicării: 2010
Categoria: General
Preț: 10,80 lei
12,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Modificarile aduse Codului de procedura civila prin O. U. G. nr. 138/2000 coroborate cu dispozitiile Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti au pus bazele unei noi profesii juridice liberale, cea de executor judecatoresc.

Ca orice activitate juridica si activitatea executorilor judecatoresti este reglementata de o serie de acte normative care stabilesc competenta, organizarea si functionarea activitatii, drepturile si indatoririle, raspunderea juridica a executorilor judecatoresti etc.

Principalul act normativ care reglementeaza activitatea executorilor judecatoresti este Legea nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, care, in decursul timpului, a suferit numeroase modificari si completari.

Regulamentul de aplicare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, detaliaza si clarifica prevederile legii in ceea ce priveste constituirea si functionarea birourilor executorilor judecatoresti, a organizarii si desfasurarii examenelor sau concursurilor pentru admiterea in profesie si a examenului de definitivat, a raspunderii executorilor judecatoresti, precum si de organizare a activitatii birourilor, si a evidentelor acestora.

Nu mai putin important, statutul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti si a profesiei de executor judecatoresc, reformat substantial prin Hotararea nr. 19 din 3 septembrie 2010 a Congresului Uniunii Nationale a Executorilor judecatoresti, stabileste obiectul si principiile de functionare ale uniunii, structura organizatorica, calitatea de membru, drepturile si obligatiile si raspunderea executorilor judecatoresti.

Aceasta noua editie se prezinta ca o selectie a celor mai importante acte normative care reglementeaza activitatea executorilor judecatoresti, prezentate ad litteram cu toate modificarile si completarile la zi, actualizarile fiind realizate la data de 27 octombrie 2010.

Prezenta lucrare"Legislatia executorilor judecatoresti" constituie un instrument indispensabil atat profesionistilor dreptului, executori judecatoresti, magistrati, avocati, notari publici, consilieri juridici, cat si aspirantilor la aceasta profesie. Nu in ultimul rand, lucrarea de fata se adreseaza studentilor facultatilor de drept, masteranzilor si doctoranzilor, ca suport pentru fundamentarea cunostintelor despre profesia de executor judecatoresc, precum si ca orientare in a accede la o cariera juridica in aceasta profesie.

Nr. de pagini: 2010
Anul aparitiei: 166

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1437 sec