Limba romana pentru studentii straini. Teste si exercitii - Editia a III-a revazuta si adaugita de Cristina Dafinoiu

Limba romana pentru studentii straini. Teste si exercitii - Editia a III-a revazuta si adaugita de Cristina Dafinoiu
-23%
Preț: 19,25 lei
25,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 130
Categoria: Generalitati

DESCRIERE

Lucrarea se adreseaza in primul rand studentilor straini din anul pregatitor, care vin in Romania sa urmeze cursurile universitatilor romanesti la diferite specializari in limba romana. In acelasi timp, lucrarea este deosebit de utila tuturor strainilor, si in general, celor care sunt interesati sa-si evalueze si /sau autoevalueze cunostintele de limba romana.

 Consideram ca experienta acumulata pe parcursul mai multor ani de activitate cu grupele de studenti straini ne-a fost de mare ajutor in alcatuirea si structurarea problemelor de gramatica si vocabular pe care am dorit sa le examinam prin testele propuse.

Lucrarea cuprinde o gama variata de exercitii, menite sa imbine intr-un mod eficient si atractiv cunostintele de vocabular cu cele de gramatica si sintaxa romaneasca. Pentru a inlatura monotonia repetarii aceluiasi tip de exercitiu am alternat  exercitiile care presupun inlocuirea unor forme cu altele, cu exercitii unde studentul are posibilitatea de a da mai multe solutii; exercitii care presupun dobandirea unui vocabular corespunzator pentru a putea fi rezolvate, cu exercitii care cer din partea studentilor o atentie deosebita.

Lucrarea este una de tip aplicativ, care vine sa completeze prin exercitii Manualul de limba romana pentru studentii straini de Grigore Brancus, Adriana Ionescu, Manuela Saramandu, Ed. Universitatii Bucuresti, 1996. De asemenea ne-am ghidat si dupa lucrari de specialitate aparute in strainatate; este vorba de acele lucrari adresate celor care vor sa invete limbile respective ca limbi straine.

Am adaptat continutul acestor lucrari la specificul limbii romane si am optat pentru acele tipuri de exercitii pe care le-am considerat utile. Acolo unde exercitiile presupun mai multe variante de raspuns, am marcat solutia aleasa de noi prin italic.

Lucrarea este structurata in 32 de teste cu diferite tipuri de exercitii, fiecare test avand un punctaj maxim de 100 de puncte. Exercitiile propuse acopera gradual toate problemele de gramatica a limbii romane si totodata urmaresc dezvoltarea vocabularului, pe masura ce studentul acumuleaza noi cunostinte de limba romana. La finalul lucrarii se afla modele de rezolvare a unor tipuri de exercitii.

Am dori sa mentionam ca lucrarea este un instrument de lucru foarte util si profesorilor care predau limba romana studentilor straini; ea se preteaza lucrului la ore cu acesti studenti precum si lucrului individual (acasa sau la facultate). De asemenea, lucrarea se poate utiliza si ca instrument de evaluare periodica a studentilor.

Nr. de pagini: 130
Anul aparitiei: 2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.052 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.