Limba si literatura romana. Comunicare. Fise de lucru. Teste initiale, formative si finale, pentru clasa a VI-a. Semestrul II (2014)

Limba si literatura romana. Comunicare. Fise de lucru. Teste initiale, formative si finale, pentru clasa a VI-a. Semestrul II (2014)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Teste grila
Preț: 12,28 lei
14,45 lei (-15,02%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Esential in eficienta demersului didactic este sa se aiba in vedere segmentul de evaluare, care poseda o dubla pozitionare in raport cu invatarea.
 
Mai intai evaluarea fixeaza coordonatele invatarii si finalitatile acesteia, motivand elevul la orice varsta. Pornind de la asteptarile pe care le arc scoala de la activitatile de invatare, evaluarea vine sa cuantifice calitatea procesului, asigurand sansa pozitionarii elevului in raport cu ierarhia clasei sale, dar si prin raportare la standardele programci scolare. Prin  urmare, evaluarea se releva ca un segment care, prin variatele sale tonne de aplicare, il motiveaza obiectiv si subiectiv pe elev, dcterminand generarea de catre profesor a strategiilor didactice adecvate pentru dobandirea nivelului optim al competentelor speci lice domeniului de cultura generala.
In al doilea rand, evaluarea este punct de plecare pentru pasii urmatori in activitatea de invatare, pcrmitand elaborarea de catre profesor a unor scenarii adecvate particularitatilor clasei, dar si celor individuale detinute de fiecare elev.

Cu toata complexitatca functionala a segmentului de evaluare, activitatile de aplicare nu au intotdeauna coerenta necesara pentru ca dubla pozitionare despre care am vorbit sa fie reala si eficienta in dobandirea de catre elevi a competentelor specifice. Daca pentru predare-invatare, profesorul are, de regula, atentia concentrata in vederea gestionarii timpului si a parcurgerii continuturilor asociate din programa, evaluarea fie ca este rapid si formal dcrulata, fie ca este omisa.
La disciplina limba romana elevul din gimnaziu este pus in fala unei activitati complexe de invatare, care vizeaza construirea de competente reale de comunicare, cu efecte in sfera relntionarii interumane si cu expresia cea mai clara de manifestare in contextul afirmarii competentei culturale. Dobandirea competentelor de comunicare si poate fi o activitate de succes daca se exclude suportul teoretic adaptat particularitatilor de varsta ale elevilor si programel scolare. Absolutizarca valorii acestuia si abstractizarea notiunilor conduc spre o atitudine. respingere a disciplinci. Dimpotriva. utilizarea suportului teoretic doar ca normativ al comunicarii corecte, expresive si nuantate, la care se ajunge In momentele de impas, survenite Intr-o activitate de Invatare cu un pronuntat caracter pragmatic, poate aduce beneficii extrem de valoroase invatarii, evidentiate prin evaluare.
Lucrarea propusa de Editura Nomina isi propune sa ofere solutii pentru ca evaluarea sa fie un moment bine definit atat in cadrul lectiei, cat si in proiectarea demersului didactic de invatare. Structurata temeinic, pe baza continuturilor din gramatica normativa si noua programa, cartea propune teste variate, a caror parcurgere de catre elevi. lie ca exercitiu individual, fie ca parte a probelor de evaluare sumativa, nu poate ti decat profiiabila. Utila atat elevilor, cat si profesorilor, lucrarea este un auxiliar didactic a carui parcurgere poate spori nivelul competentei realc de comunicare a elevului de gimnaziu.


CUPRINS
MORFOLOGIA
PRONUMELE
TESTE GRILA
TESTE SUMA TIVE 
NUMERALUL
TEST GRlLA 
TEST SUMATIV
ADJECTIVUL
TEST GRlLA
TEST SUMATIV 
ADVERBUL.
PREPOZITIA
CONJlJNCTIA
TEST SUMATIV PARTILE DE VORBIRE NEFLEXIBILE
SINTAXA
PROPOZITIA
FRAZA
PREDICATUL
SUBIECTUL
ATRlBUTUL 
TESTE SUMATIVE
COMPLEMENTUL
TESTE SUMA TIVE
TESTE RECAPITULA TIVE
MODELE DE TEZA"
LITERATURA ROMANA - Fise de lucru 
OPERA LIRICA IN VERSURI SI IN PROZA.
DESCRIEREA LITERARA DE TIP TABLOU.
DOINA 
DESCRIEREA
PORTRETUL LITERAR 
GENUL EPIC.
POVESTIREA 
FABULA 
SCHITA 
DIALOGUL
TEXTUL REFLEXIV
SCRISOAREA
TEXTUL NONFICTIONAL! NONARTISTICfNONLlTERAR 
ANUNTUL. STIREA. TEXTUL PROMOTIONAL 
MODELE DE TEZA - Semestrul al Il-lea
EVALUARE SEMESTRIALA
TESTE FINALE
TESTE RECAPITULA TlVE FINALE 

Autori:
Mihaela Cirstea, Rita Cintiuc, Adriana Todoran, Gheorghe Branzei ( coordonatori)
Elena Aluculesei, Petronela Barsan-Serban, Lacramioara Cabai,
Elena Laura Cepareanu, lonela Chirita, Daniela Cristea, Vasile Diaconu, Teodora Dominte, Olguta Dumitru, Emilia Maria Goian, Vasile Garan, Lydia Ignat, Oana lIarie, Adriana lIiescu, Emilia Lucaci, Rodica Mihalache, Elena Polosan. Aurelia Ponaran, Lucia Popa, Adela-Carla Porge, Alina Serhei, Laura Surugiu, Laura-Georgeta Uscoiu-Vlad

Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 150

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1979 sec