Limba si literatura romana. Manual. Clasa a X-a

Limba si literatura romana. Manual. Clasa a X-a
-14%
Preț: 21,50 lei
25,00 lei (-14%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-689-027-9
Anul publicării: 2008
Pagini: 224 pagini / policromie

DESCRIERE

Limba si literatura romana. Manual. Clasa a X-a.

"Elevii sfarsitului de mileniu au la dispozitie o carte de invatatura gandita in spiritul acestui sfarsit de mileniu nu doar la nivelul terminologic, ci si al sistemului de argumentare." (conf. dr. Antoaneta Tanasescu, Universitatea Bucuresti)
"Desi informatia data e abundenta (atat sub raportul istoriei si al teoriei literare, cat si sub raport lingvistic si comunicational), autorii se orienteaza prioritar in directia trezirii gustului pentru lectura si dezbatere, a educarii spiritului critic si a deschiderii intelectuale." (prof. dr. Paul Cornea, Universitatea Bucuresti)

In clasa a X-a, manualul este intermediarul dintre literatura si alte arte si faciliteaza apropierea elevilor de lumea cartilor, pornind de la experienta lor de viata. In aceasta clasa se studiaza universul prozei literare. Poezia si dramaturgia vor fi parcurse, conform programei scolare, in anii urmatori. Elevii vor citi, interpreta si dezbate acum basme, povestiri, nuvele, romane mai vechi si mai noi. Vor deprinde tehnici de analiza a textului literar, isi vor insusi notiuni de teorie literara si limbajul critic necesar exprimarii opiniilor proprii privitoare la operele citite. Textele auxiliare din literatura romana si din cea universala contribuie la crearea unei imagini mai cuprinzatoare si mai nuantate a formelor literare studiate. Lectiile de comunicare si de limba pornesc de la textul literar si fac trecerea de la comunicarea artistica spre cea din viata cotidiana. Autorii au pus aceste lectii in acord cu sensibilitatea, interesele si necesitatile specifice generatiei actuale si cu provocarile contemporane. Manualul reprezinta o invitatie la lectura, premisa deschiderii intelectuale, si, in acelasi timp, un antrenament pentru dezvoltarea spiritului critic.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.