Literatura Romana pentru evaluare continua si examene.

Literatura Romana pentru evaluare continua si examene.
-18%
Editura:
Anul publicării: 2007
Categoria: Generalitati
Preț: 14,76 lei
18,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Concepte operationale
Comenarii
Eseuri
interpretari de texte

Cartea de fata va propune trasee sigure de studiere a textelor fictionale si nonfictionale, de insusire a cunostintelor si a modalitatii de abordare a problematicii literare, demersul conducand la formarea competentelor specifice indicate de programele actuale privind disciplina LIMBA SI LITERATURA ROMANA.
CONCEPTELE OPERATIONALE sunt amplu explicate si ilustrate cu texte reprezentative, asigurandu-se astfel intelegerea exacta si posibilitatea aplicarii pe alte texte ("la prima vedere"), extinderile interpretative luand, cand continutul conceptului reclama aceasta, forma unui amplu comentariu sau a unui eseu demonstrativ / argumentativ.
ESEURILE - concepute dupa modelele lansate de Serviciul National de Evaluare si Examinare (S. N. E. E.) - ofera elevilor o cale de restructurare a cunostintelor in functie de cerintele / reperele tratarii unui subiect (test) in cazul evaluarii continue / curente si al examenelor (caracterizari de personaje; viziune, tehnici narative si poetice; demonstrarea apartenentei unui textlao specie, gen, curent literar etc.).
Prin INTERPRETARI DE TEXTE se realizeaza un exercitiu de intelegere profunda a unor opere fundamentale. Perceperea sensurilor si comentarea unor structuri expresive, specifice operei literare, devin esentiale pentru orice tip de evaluare.
Claritatea si logica demersului didactic si critic, intuitia certa a valorilor estetice si a particularitatii textelor, care trebuie insusite de elevi. fac din lucrarea profesorului Nicolae Chiru (Colegiul National"Gheorghe Lazar" - Bucuresti) un instrument eficace de obtinere a performantelor asteptate.

Nr. de pagini: 272
Anul aparitiei: 2007

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1003 sec