Literatura romana. Limba si comunicare pentru evaluare continua si Bacalaureat. Concepte literare, comentarii, eseuri, interpretari de text.

Literatura romana. Limba si comunicare pentru evaluare continua si Bacalaureat. Concepte literare, comentarii, eseuri, interpretari de text.
-18%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Bacalaureat
Preț: 16,40 lei
20,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea de fata va propune trasee sigure de studiere a textelor fictionale si nonfictionale, de insusire a cunostintelor si a modalitati i de abordare a problematicii literare, demersul conducand la formarea competentelor specifice indicate de prowamele actuale privind disciplina LIMBA SI LITERATURA ROMANA.

CONCEPTELE OPERATIONALE sunt amplu explicate si ilustrate cu texte reprezentative, asigurandu-se astfel intelegerea exacta si posibilitatea aplicarii pe alte texte ("la prima vedere"), extinderile interpretative luand, cand continutul conceptului reclama aceasta, forma unui amplu comentariu sau a unui eseu demonstrativ / argumeotativ.

ESEURILE - concepute dupa modelele lansate de Serviciul National de Evaluare si Examinare (S. N. E. E.) - ofera elevilor o cale de restructurare a cunostintelor In functie de cerintele I reperele tratarii unui subiect (test) in cazul evaluarii continue I curente si al examenelor (caracterizari de personaje; viziune, tehnici narative si poetice; demonstrarea apartenentei unui text la o specie, gen, curent literar etc.).

Prin INTERPRETARI DE TEXTE se realizeaza un exercitiu de intelegere profunda a unor opere fundamentale. Perceperea sensuri lor si comentarea unor structuri expresive, specifice operei literare, devin esentiale pentru orice tip de evaluare.

Claritatea si logica demersului didactic si critic, intuitia certa a valorilor estetice si a particularitatii textelor, care trebuie insusite de elevi, fac din lucrarea profesorului Nicolae Chiru (Colegiul National"Gheorghe Lazar" - Bucuresti) un instrument eficace de obtinere a performantelor asteptate.

Nr. de pagini: 296
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1302 sec