Lucrari experimentale de fizica pentru liceu (Performanta la fizica)

Lucrari experimentale de fizica pentru liceu (Performanta la fizica)
-15%
Anul publicării: 2011
Preț: 21,25 lei
25,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea de fata urmareste partea experimentala a programei analitice de liceu si ofera un„mic”„mare” compendiu, bogat in experimente care au o caracteristica importanta– sunt realizate concret si descrise in amanunt. In realizarea acestei carti, au fost efectuate practic toate lucrarile prezentate, inclusiv cele cu o metodologie mai noua– si anume, care utilizeaza calculatorul pentru achizitie de date sau pentru prelucrarea lor. Deoarece toate au fost lucrate, in fiecare din ele sunt prinse obligatoriu etapele, dar si dificultatile pe care un profesor sau un elev le poate intampina la realizarea lucrarilor. Este, astfel, un ghid practic, valoros, care poate sa scuteasca profesorul (sau elevul) de unele greutati inerente realizarii unui experiment.
Lucrarea este corecta, scrisa cursiv si nu insista asupra unor aspecte care sunt colaterale. Din acest motiv are si un caracter de compendiu. Mai ales prezentarea grafica a datelor obtinute personal, refacand aceste experimente, este de un real folos– deoarece figureaza atat comportarea evolutiei datelor din experiment cat si caracteristicile legate de imprastierea datelor experimentale. Or, acest ultim aspect face ca experimentul sa fie o oglinda reala a fenomenului investigat.
Cred ca lucrarea va fi de un real folos pentru cititori, deoarece reda un pic din„bucataria” fizicii (experimentale), dar si pentru elevi sau profesori, pe care ii ajuta sa refaca experimentele cu o oarecare economie de timp, dar si pentru a putea pleca fiecare de aici, mai departe, in imbunatatirea si dezvoltarea experimentelor.
Felicitari pentru initiativa, pentru munca si pentru reusita.


Profesor dr. Mircea V. Rusu
Facultatea de Fizica
Universitatea din Bucuresti


Numar pagini: 144
Anul aparitiei:2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1129 sec