Mancaruri si preparate de post
15,20 lei
19,00 lei (-20%)

Mancaruri si preparate de post

Mancaruri si preparate de post
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Gastronomie
Preț: 15,20 lei
19,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Pentru ce postim
Postul nu este inlocuirea mancarii de dulce (de frupt) cu mancarea de post, ci este lipsirea cu totul de mancare si bautura, pe timp mai lung sau mai scurt.
Postind, in felul aratat, ne departam mai cu deadinsul de cele lumesti, pentru a starui mai usor si mai prelung in cele duhovnicesti.
Posteau si atunci cand tara le era izbira de vreo nenorocire. Posteau cand intreprin-deau ceva. Posteau pentru ca Dumnezeu sa le vina in ajutor cu harul Sau.
In Legea Noua: Domnul si Mantuitorul nostru lisus Hristos a postit (Matei IV, 2). Ne-a descoperit invatatura ca, cel ce posteste, spre cinstirea Lui Dumnezeu, are rasplata de la el (Matei VI, 18) si ca lucruri mari se fac numai cu post si cu rugaciune. (Matei XVII, 21). A aratat cum trebuie sa fie tinuta celui ce posteste (Matei VI, 16-T8) si a poruncit celor ai sai ca sa posteasca mai ales dupa ce Mirele - adica F,l - va fi luat de la dansii (Matei IX, r5), ca sa posteasca, adica aducerea aminte de cele ce aveau sa se intample si pentru castigarea ajutorului dumnezeiesc in calea mantuirii.
Sfintii Apostoli, ca si cei ceilalti crestini din timpul Lor, au adus la indeplinire porunca Mantuitorului, caci au postit (Fapt. Apost. XIII, 3 si XIV, 23; II Corinteni VI, 5 si XI, 27); iar urmasii Lor, carmuitorii vazuti ai Bisericii, supunandu-se aceleiasi Dumnezeiesti porunci, au intocmit si au legiuit anumite posturi, pe care trebuie sa le tinem, pentru binele si folosul nostru sufletesc si trupesc.

Anul aparitiei: 2011
Nr.pagini: 307

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1132 sec