Marin Gheorghita, Podgoria Dragasani. Marele areal colinar cu potential vinicol calitativ total - repere stiintifice si tehnologice

Marin Gheorghita, Podgoria Dragasani. Marele areal colinar cu potential vinicol calitativ total - repere stiintifice si tehnologice
-15%
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Agricultura
Preț: 89,25 lei
105,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Marea si frumoasa podgorie a Dragasanilor, "acest templu maret si unic al Tarii", asa cum l-a numit ilustrul specialist si carturar Profesorul universitar I. C. Teodorescu - ctitorul viticulturii moderne romanesti, are, cu certitudine, o istorie milenara.


In lucrarea de fata, se gasesc si numeroase date privind: structurile constituentilor polifenolici, fondul aromatic terpenic, microflora vinicola spontana, modul cum evolueaza vinurile rosii de calitate superioara pe parcursul fazelor de maturare si invechire; unele posibilitati de optimizare a biotehnologiilor de elaborare a vinurilor albe, semiaromate, aromate si rosii, aspecte cu importanta majora de ordin stiintific, practic si economic.

Cuprins:
Capitolul I: Studiu introductiv. Podgoria Dragasani - consideratii de ordin geografic, istoric si de traditie. Valente in noul concept privind viticultura la nivel mondial.
Capitolul II. Cadrul ecologic general al podgoriei Dragasani.
Capitolul III. Cunostinte stiintifice de specialitate - baza de documentare in perioadele studiului privind vocatia oenologica a podgoriei Dragasani.
Capitolul IV. Repere oenologice comparative privind aptitudinea podgoriei Dragasani pentru vinuri rosii de inalta calitate.
Capitolul V. Potentialul calitativ - tehnologic al soiurilor din sortimentele pentru vineri pe ansamblul podgoriei Dragasani.
Capitolul VI. Posibilitati privind imbunatatirea biotehnologiilor si tehnologiilor de elaborare a vinurilor albe in podgoria Dragasani.
Capitolul VII. Optimizarea factorilor biotehnologici si tehnologici de vinificatie primara la elaborarea vinurilor rosii, semiaromate si aromate in podgoria Dragasani.
Capitolul VIII. Compozitia fizico-chimica de baza a vinurilor in raport cu zonele viticole si perioada anilor de productie.
Capitolul IX. Argumentatie finala privind atribuirea podgoriei Dragasani a denumirii de "Mare teritoriu colinar cu potential vinicol calitativ total".


Autor: Marin Gheorghita, Laura Costinela Ionica, Cristian Nicolaescu, Mihai Cocos, Tiberiu Costea
Anul aparitiei: 2016
Format: 18X24. 5 cm
Pagini: 396

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1266 sec