Matematica ... in viata noastra. Pentru clasele V-VIII (Culegere de exerctii si probleme de matematica pentru gimnaziu, tip PISA cu aplicatii in viata noastra)

Matematica ... in viata noastra. Pentru clasele V-VIII (Culegere de exerctii si probleme de matematica pentru gimnaziu, tip PISA cu aplicatii in viata noastra)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Matematica
Preț: 9,60 lei
12,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Culegere de exerctii si probleme de matematica pentru gimnaziu, tip PISA cu aplicatii in viata noastra
Se poate afirma ca, dintotdeauna, matematica face parte din ambianta economica, sociala si culturala a omului; de aici deriva responsabilitatea crescanda a tuturor factorilor implicati fata de invatamantul matematic.
Preluarea cunostintelor matematice in mod formal, pentru efectuarea de operatii sau rezolvarea unor probleme de tip abstract, este, evident, insuficienta.
Identificarea problemelor puse de practica este dificila, intrucat acestea sunt marcate de numeroase informatii neesentiale. Predarea/invatarea numai in limbaj formal nu ne ajuta la eliminarea acestui tip de informatie. Aplicatiile practice ale matematicii vin sa sustina cu un real succes procesul de invatare eficienta, garantand intelegerea rationamentelor matematice prin stimularea gandirii logice, facand apel la cunostintele teoretice si formand o serie de abilitati necesare intelegerii fenomenelor din jurul nostru.
Din aceste motive, modelarea matematica trebuie sa fie insusita prin invatamant, la toate nivelele, pentru a oferi elevilor cunostinte utilizabile in viata de zi cu zi.
Invatamantul preuniversitar matematic trebuie sa-si reorganizeze programele pentru a putea cuprinde atat situatii inspirate din viata de toate zilele cat si din alte discipline scolare, deci un invatamant interdisciplinar. Aceste modificari trebuie sa fie urmate si de includerea in evaluare a unor probleme de tip complex, nematematice dar care se pot matematiza.
Culegerea de fata constituie un prim pas in realizarea acestor deziderate. Exercitiile si problemele prezentate sunt dedicate, in principal, elevilor din ciclul gimnazial.
Ele sunt utile in dezvoltarea capacitatii de a identifica si de a intelege rolul pe care il joaca matematica in lume, de a face judecati bine fundamentate, de a utiliza si de a angaja matematica in moduri care raspund nevoilor vietii individului.


Anul aparitiei: 2010
Format: 13.5x20 cm
Nr.pagini: 173

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1763 sec