Medicii nazisti. Exterminarea medicala si psihologia genocidului (Jay Lifton Robert)

Medicii nazisti. Exterminarea medicala si psihologia genocidului (Jay Lifton Robert)
-25%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 27,46 lei
36,61 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„O realizare monumentala, o relatare de exceptie a celei mai mari violari a juramantului lui Hipocrate, o contributie formidabila la studiile despre Holocaust.”

– Francine Du Plessix Gray

Medicii nazisti este cea mai patrunzatoare si mai importanta carte a renumitului profesor american de psihiatrie si psihologie, una dintre cele mai importante lucrari despre etica medicala care au fost scrise pana acum. Lucrarea trece dincolo de frontierele istoriografiei si ofera o interpretare psihologica convingatoare a celui de-al Treilea Reich si a crimelor national-socialismului.

Crimele in masa ale nazistilor au fost menite sa ramana secrete pentru lumea din exterior. Nazistii isi puteau controla suficient de bine mediile pentru ca tainuirea lor sa fie cel putin partial eficienta. Desi au existat de la bun inceput, dovezile de genocid au putut fi suficient de diluate si manipulate pentru a le permite germanilor si altora sa-si mobilizeze tendintele de negare si detasare emotionala; sa stie si in acelasi timp sa nu stie, cum ar putea spune unii, despre crimele in masa.Influenta mediului social in actele de genocid nu diminueaza in niciun fel responsabilitatea individuala pentru actiunile personale, dar, din cauza ei, genocidul devine o problema deosebit de grava, un proiect individual si colectiv care s-a putut realiza, cu urmari incalculabile pentru soarta omenirii. Constientizarea acestui lucru ne poate ajuta in mare masura in eforturile permanente de a combate crimele in masa.


Nr. de pagini: 672
Anul aparitei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1139 sec