Medicina corpului energetic. O revolutie terapeutica (Janine Fontaine)

Medicina corpului energetic. O revolutie terapeutica (Janine Fontaine)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 303
Preț: 24,65 lei
29,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Avem in noi insine intelepciune si pace, dar noi traim in exteriorul nostru, in umbra noastra si refuzam sa le recunoastem in noi. Traim alaturi de acest ocean de frumusete, fiind mereu alaturea de noi insine. Este inutil sa mergeti in India sau in Filipine ca sa le gasiti. Totul este in voi.
Autoarea, anestezist, reanimator si cardiolog a participat la dezvoltarea chirurgiei cardiace si a tehnicii grefelor renale. La moartea mamei sale intelege ca in spatele aparentelor luate in considerare de lumea materialista se ascund alte realitati, cel putin la fel de evidente ca primele.
Astfel, tot ceea ce considera a fi universul sau este bulversat, ea pleaca in cautarea unei noi metode de a explora realitatea ascunsa atat a omului cat si a medicinei. Studiul medicinilor diferite este o cale, astrologia o alta, impreuna pregatind-o pentru accesul in lumile subtile.
Lectura operelor unui maestru spiritual aduce incet, incet lumina asupra unei lumi percepute pana atunci din unghiul materialismului occidental. Dar evenimentul determinant in evolutia sa este intalnirea cu cel mai celebru vindecator de atunci, Antonio Agpaoa, caci ii permite sa aiba acces la viata lumii subtile, intangibila pentru cel care nu este pregatit.
Devenind constienta de cele Trei Corpuri ale noastre – fizic, energetic si spiritual – corpuri apartinand a Trei Lumi, ale caror legi fizice difera, ea ne descrie aici ceea ce putem numi anatomia, fiziologia dar si bolile acestor corpuri energetice. Si iata, avem in fata noastra unele din motivele anumitor esecuri ale medicinii clasice precum si solutiile lor.
Devenita vindecator, autoarea este capabila sa exploreze acest camp atat de putin cunoscut, atat de contestat, sa-l defineasca si sa il delimiteze. Este vorba de o etapa esentiala in istoria medicinei.


Fragmente

2 Descoperirea simbolului

''Cum sa pui mana pe aceasta comoara bine ascunsa, misterul bolii? La inceputul acestei cautari, acceptam toate sugestiile lui Caycedo, supunandu-ma sedintelor neiti kria (inhalatii de apa calduta si sarata pe o nara si evacuarea ei pe cealalta) practicand exercitii de incordare-relaxare, regasind pe cale imaginara frumosul copac din parcul hotelului, imi era stimulata curiozitatea, care alterna cu perplexitatea in fata unor rezultate terapeutice. Rod al coincidentei? Al unei intamplari fericite? Cum sa stabilesti o legatura de la cauza la efect? Nu dispuneam de nici un mijloc de detectie. Totusi Caycedo detinea o metoda capabila sa ajute bolnavii fara folosirea unui medicament, fenomen nou pentru mine in 1970. Acest lucru parea a fi magie.
Totusi, aveam o oarecare pica pe el, incapabil sa-mi explice de ce si cum actiona, facand erori de fiziologie si fiziopatologie, disciplinele mele preferate la acea vreme. Decesul mamei mele din noiembrie 1970 a constituit o noua agresiune. Mai mult ca oricand, marile teme ale vietii si mortii deveneau actuale, se constituiau intr-o intrebare - vai, cat de dureroasa! si fara raspuns. Pentru a dobandi o oarecare liniste, eram datoare sa pun ordine in randul acestor probleme.
Intalnind ceea ce mi se parea o cale de iesire din inchistarea occidentala, m-am dedicat studiului sofrologiei sub conducerea lui Jacques Donnars, si m-am integrat acestor grupe de lucru.
Studiul nu se mai efectua din carti, ci asupra propriei persoane! Astfel am parcurs tehnicile de grup; reprezentarea mentala, bioenergia etc. Asa inveti sa privesti cum traieste personalitatea ta, sa-ti recunosti esenta. Absorbita de munca, de parinti - sot, copii - nu avusesem timp sa ma cer-cetez nici macar in mod superficial pe mine insami; vedeam ca totusi unii consacra acestui lucru cateva seri pe saptamana, uneori weekend-uri si chiar concedii... Daca acest studiu n-ar fi fost condus de un medic, s-ar fi putut spune ca-mi petreceam timpul in sanul unei secte. In imediata mea apropiere domnea scepticismul si se intrebau ce stranie activitate desfasuram... A te cunoaste pe tine insuti este totusi o treaba care cere curaj. Evident, e mai simplu sa gasesti un tap ispasitor, "un obiect-pubela", mai ales din familie sau de la locul de munca - aceasta -starpitura, acest om de nimic, aceasta jigodie decat sa te raportezi la propria persoana pentru a explica dificultatea ta de a supravietui...
impingeam usor usa spre o alta lume, in ciuda dificultatilor pe care le reprezenta faptul de a ma observa cu luciditate, de a fi o parte din circuitul social care m-a construit, de a observa adevarul meu interior. Trebuie distrusa aceasta stare schizofrenica nesanatoasa in care educatia si societatea ne plaseaza. Trebuie sa devenim o fiinta vie, condusa de intuitia sa, atenta la limbajul sau interior.
in acest moment al vietii mele stiam ca ma indreptam pe un drum ce imi era potrivit si ca nimic si nimeni n-ar fi putut sa ma abata de la el. Se puneau inca o mie de intrebari nerezolvate de catre medicina clasica. Trebuia sa ma gandesc la ele in felul meu. Se impunea o alta forma de cercetare medicala, pentru ca a noastra era, cu toata aparenta de modernism, desueta, costisitoare, si lasa fara raspuns cea mai mare parte a intrebarilor noastre. Era indispensabil sa dobandesc un spirit nou, sa o rup cu mediul spitalicesc. Conducerea unui serviciu timp de cinci ani imi lasa sentimentul de timp pierdut. Mai multe evenimente m-au... "


''lucrari de sine de catre Sine, al unui lucru personal prin simpla realitate traita. in timpul drumurilor mele solitare, incep sa discern ce este a Fi si a avea, a Fi si a parea, a Cunoaste si a sti.
Mass media ar dori sa ne incredinteze ca cuantumul de evolutie se masoara prin frumusete si vedetariat, prin onorabilitate si cont in banca, prin decoratii politice si puterea implicita, prin titluri spitalicesti, conducerea unei mari sectii... Dar, fara a avea inclinatii filozofice, am gasit multe rotite gripate in angrenajul acestui sistem.
Ideea de reincarnare imi pare ca rezolva toate incongruentele aparente ale existentei. in functie de numarul de reincarnari traite, subiectul detine o experienta inclusa in corpul subtil care este capabila sa reapara sub forma unor "facilitati". Calitatile cele mai subtile se dezvolta la urma. Educatia actioneaza asupra intelectului si ne transforma in animale conditionate dar nu evoluate.
Supradotatii, geniile, ar putea fi fiinte cu un trecut indelungat. "Rateurile" ar corespunde primelor incercari, evolutia ar surveni dupa o succesiune de incercari.
Toate acestea le cunosteam deja, dar nu erau enuntate, nu erau analizate. Agpaoa mi le dezvaluie din punctul sau de vedere, ca vindecator. Dar este nevoie de mai multe vieti ca sa intelegi ce este viata, si multe adevaruri nu au razbatut inca la suprafata constiintei mele.
Experienta deviata consta in a integra inconstientul in constient, in a se desprinde de puternicele interpretari gresite ancorate in capetele noastre prin educatie, in a gasi calea realizarii propriei unitati.
in aceasta privinta, religia noastra iudeo-crestina se opune conceptiei orientale care propovaduieste intoarcerea spre Unitate prin toate tehnicile, inclusiv actul sexual, departe de a fi considerat ca fiind de inspiratie satanica, conceptie care vede in actiunea de contopire in iubire, simbolul unirii principiului nostru feminin cu cel masculin. Dar aceasta unire trebuie transpusa in planurile mai subtile, ceea ce-i confera un caracter sacru. Este unirea lui Shiva cu Shakti, a aspectului manifestat cu cel nemanifestat al universului, care ii confera actului sexual valoarea sa, opusa ascetismului si ii pune femeii in valoare un rol important pe planul mitic, al cucerniciei (simbolul virginitatii este deopotriva venerat in temple ca si cel al zeitatii mama).
Principiul tantric afirma ca omul progreseaza nu prin constrangere la frustrare, refulandu-si instinctele naturale, ci sublimandu-le. Astfel omul trece de la subjugarea simturilor la autoritatea divinului. El se afla pe pamant pentru a depasi opozitiile ce-apar intre datoriile sale pamantesti si aspiratia sa catre eliberare.
Fiecare viata ne constrange prin incercari, la o revizuire care ne conduce catre realizarea de sine.
Ce se intampla cu intelectualul care se agata, pentru a-si rezolva dificultatile, doar de lectia invatata? Ceea ce mi s-a intamplat! Cand destinul loveste, trebuie sa te extragi cu greu din acest corp de huma, cu efort si cu durere, pentru a te trezi. Afara de cazul in care ratand demararea in aceasta viata, te infunzi definitiv, inglodat prin efectele drogurilor... legale. Folosirea exagerata a drogurilor in perioadele de criza ne face sa strabatem acest timp de sensibilizare intr-o stare de indiferenta artificiala. Agitati prin excitante, desprinsi de anxietate prin tranchilizante, aducand somnul cu ajutorul hipnoticelor, individul nu se mai recunoaste, nu-si mai apartine. Si totusi aceste masti ale sufletului care-i sunt oferite sunt prezentate ca progrese ale stiintei... stiinta fara constiinta... Si daca nu se poate nega utilitatea unor medicamente prescrise parcimonios si adecvat, nu trebuie oare mai intai sa credem in om si apoi in stiinta? Caci "Stiinta tara constiinta nu inseamna decat ruina sufletului".


''catre corpul fizic. Am capatat obisnuinta si percep sub mana diversele nivele vibratorii care sunt tot atatea straturi succesive care inconjoara corpul fizic, lucrul poate fi controlat prin puls, ceea ce pune observatia la indemana multor terapeuti.
Deci, noi suntem compusi dintr-o succesiune de straturi vibratorii, distantate regulat in cazurile bune, centrate pe corpul nostru fizic. Nu pot sa nu pomenesc teoria de lucru a lui Niels Bohr, care vedea atomul ca pe un nucleu inconjurat de electroni aflati pe circumferinte succesive, la distanta de nucleu. Excitand electronul, adica adaugandu-i energie, el sare pe un strat aflat* mai in exterior. Atunci, eu studiez fiecare strat succesiv si ritmul sau. Teoria lui Niels Bohr este in continuare valabila, caci efectiv, este mai multa energie pe fiecare strat, cu cat te departezi de centru. Astfel, primul strat poate sa bata cu ritm de 5, al doilea de 6, al treilea de 7... si gandesc ca si el: "in ciuda caracterului subtil al enigmelor vietii... orice explicatie stiintifica consta in mod esential in a reduce un ansamblu de fapte complexe la un altul mai simplu".
Consider deci ca omul este un mare nucleu (19) inconjurat de straturi vibratorii succesive care sunt tot atatea nivele ce ofera similitudine cu modelul lui Niels Bohr.
Calitatea Electromagnetica a mainii mele, indepartandu-se progresiv de marele nucleu central care este corpul fizic, trezeste straturile succesive de energie.
Aceeasi trezire are loc fie ca trec mana de jos in sus, de sus in jos, dinainte inapoi, dinapoi inainte. in toate sensurile, straturile vibratorii raspund, invaluind corpul fizic. Acest ecou vibrator este circular, dar nu este valabil decat dupa regularizare. Anomaliile acestor vibratii definesc patologia corpului nostru de lumina.
Faptul de a fi vindecator se rezuma de fapt la a percepe si a regulariza acest corp de lumina cu ajutorul propriului corp.
"Dintr-un punct de vedere fizic, lumina poate fi definita ca o transmisie de energie la distanta intre corpuri materiale. Cum se stie, aceste lucruri gasesc o explicatie simpla in teoria electromagnetica si aceasta poate fi privita ca o extensie rationala a mecanicii clasice, permitand sa elimini opozitia intre actiune de la distanta si cea de contact".
Imaginatia mea mergand poate mai departe de ceea ce a vrut sa spuna Bohr, vreau sa cred ca aceste straturi electromagnetice ma inconjoara la nesfarsit si primesc astfel campul vibrator al planetelor care ma inconjoara si totusi aflate la mare distanta. Lakhovsky nu m-ar fi contrazis din acest punct de vedere si cazul expus cu anestezista suferind de feocromocitom, care si-a rupt ancorarile cu Venus, ar avea tendinta s-o dovedeasca. Oricum, sunt multumita si logica in actiunea mea, gandind astfel. in consecinta, acest mod de a gandi este bun pentru mine, desi nu se potriveste tuturor! Radio-ul ne transmite multe sunete de la capatul lumii, iar sunetul este energie.
Si Niels Bohr mai spune:
"Lumina este descrisa ca fiind constituita din oscilatii electrice si magnetice cuplate, acestea nedeosebindu-se de undele electromagnetice obisnuite ale radio-ului decat printr-o frecventa vibratorie mai mare si o lungime de unda mai scurta".
Sprijinindu-ma pe carjele pe care mi le ofera fizica, apoi pe aripile pe care mi le da imaginatia, ca si pe succesiunea de fapte observate, produse ale cotidianului, construiesc sisteme fantastic de simple ca sa explic schimburile de energie. in acest domeniu, totul este permis: "Caci posibilitatea transferului continuu de energie, care caracterizeaza atat mecanica clasica cat si teoria electromagnetica este incompatibila cu orice explicatie a proprietatilor elementelor...''


Mintea mea comanda trapului meu, iar trapul meu asculta de mintea mea.
Corpul meu fizic este rezultatul a ceea ce asimilez si a ceea ce gandesc.
Sanatate perfecta, fericire, tinerete, sunt rezultatul lor.
Optimist, fericit si vesel, descopar progresiv in mine suprema frumusete a vietii.
Parul meu sanatos si bogat, este impregnat de aceasta viata, isi mentine culoarea de la inceput, creste abundent si viguros.
Vederea mea este perfecta, ochii relaxati, privirea ascutita. Vederea mea este patrunzatoare ca a vulturului care planeaza in aer si distinge clar cuibul dorit.
Auzul meu ascutit si fin capteaza cel mai mic sunet al naturii. Aud inlauntrul meu ceea ce poate auzi profetul si chiar mai mult, auzul este reflectarea in interiorul meu a spiritului care aude tot, stie tot, intelege tot.
Ma aflu in pace cu omenirea, inima mea este plina de iubire perfecta. Robusta si plina de sanatate, armonia o cuprinde.
Stomacul si tubul meu digestiv sunt marii alchimisti ai corpului meu. Ei au grija de el. Acesti geniali alchimisti creeaza energia care hraneste atat fizicul, cat si mentalul meu. Si functionarea este perfecta intrucat aceasta energie ramane in armonie cu fortele universale puternice si benefice. Apetitul meu, functiile de asimilare si eliminare sunt stabile si armonioase. Regimul meu respecta echilibrul intre proteine, grasimi, hidrati de carbon si sarurile minerale. Mentin acest regim in perfect echilibru.
Aceasta forta infinita care inunda corpul meu preia echilibrul perfect al glandelor mele endocrine care reflecta armonia divina in capul meu, in gatul meu, in umeri, in piept, abdomen... in bratele mele, mainile mele, in genunchi, picioare, talpi, in fiecare celula si fiecare organ al trapului meu.
Nervii mei sunt acum linistiti, stabili si destinsi. imi pastrez calmul si linistea, chiar in mijlocul agitatiei si zgomotului, ramanand in acord cu ritmul Spiritului universal de unde provine intreaga cunoastere.
Stiu ce imi este de trebuinta si cum sa gasesc. Ceea ce cautam in afara, am gasit inlauntful meu. intelepciunea Legii universale ma calauzeste, ma hraneste, ma implineste, ma indruma si-mi rezolva problemele. Acum exista o armonie completa in corpul meu, in viata mea, in munca mea si in tot ceea ce intreprind.
Ceea ce cautam in afara exista si in interiorul meu. Viata, tineretea, se manifesta in fiecare organ al corpului meu si stau chezasie a Unitatii divine.
Sunt plin de vigoare, de vitalitate, de energie. Corpul meu este perfect. Sunt fericit. Fluxul Esentei divine patrunde fiecare din celulele corpului meu si le vitalizeaza. Linistea si forta Spiritului Universal ma invaluie din toate partile, ma patrund, ma scufund in aceasta baie de liniste, forta, sanatate, armonie, ziua, noaptea... in aceasta armonie care se asemuieste cu primavara, se poate face totul.
"Puterea Spiritului divin ma conduce catre libertate, prosperitate si evolutie spirituala.
Puterea lui Dumnezeu ma patrunde si-mi ingaduie sa ma vizualizez asezat in adevaratul meu loc.
in viata mea apar cei care ma ajuta sa-mi pastrez sanatatea, fericirea si prosperitatea. Am fata de ei o datorie de recunostinta pentru care am mijloacele sa o onorez.
Sunt recunoscator pentru tot ceea ce se realizeaza si se implineste.
La momentul dorit, voi fi treaz, odihnit, bucuros, plin de energie, pentru munca pe care o am de facut. Sunt in mod constient de acord cu perfectiunea Constiintei supreme pentru a deveni ce trebuie sa fiu, lucru care cere folosirea...''Cuprins

Prolog... 5

1 Trezire la energie
2 Descoperirea simbolului
3 Imaginea corpului
4 Studiu comparativ a doua medicine
5 Apropierea de corpul invizibil
6 Elevul vindecator
7 De la imaginea corpului la imaginea lumii
8 Scanning
9 Rudolf Steiner si medicina antropozofica
10 A cincea calatorie
11 Viata corpurilor subtile
12 Refulare, inconstient, mediumitate
13 Despartirea corpurilor
14 Ritmurile
15 Creierul afectiv si creierul intelectual
16 Actualizarea simbolului
17 Sindromul lui NeptunNr. de pagini: 303
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.6198 sec