MEMOMED 2009. Memorator de farmacologie si ghid farmacoterapic - Editia 15

MEMOMED 2009. Memorator de farmacologie si ghid farmacoterapic - Editia 15
Preț: 75,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Farmacologie

DESCRIERE

MEMOMED 2009. MEMOMED 2009 - Memorator de farmacologie si ghid farmacoterapic - Editia 15. Editura MINESAN, MEMOMED 2009.

Intrucat stiinta medicamentului alopat este farmacologia, aceeasi stiinta este si a medicamentului homeopat. Exista deci o singura farmacologie cu doua ramuri, alopata si homeopata. Faptul este confirmat de legea fundamentala a farmacologiei, care este aceeasi pentru ambele ramuri.

Pornind de la aceste concepte, am elaborat si publicat Farmacologia homeopata generala, in limba romana si in limba engleza. Se afla sub tipar versiunea in franceza. Sper ca, incepand cu anul 2009, sa reusesc sa elaborez si sa public si partea speciala, Farmacologia homeopata a aparatelor si sistemelor organismului.

Concluziile legate de aceasta tema sunt multe si importante. Ele rezulta dintr-o ampla analiza a "fenomenului medicament", pe care am facut-o intr-un eseu intitulat "Medicamentul in sec. XXI". Considerand ca argumentele, concluziile si propunerile din eseu sunt de cel mai larg interes, am hotarat sa public eseul in cartea Memomed 2009.
Si, pentru a trece la transpunerea in viata a concluziilor, am facut si un alt inceput, elaborand un Index farmacoterapic 2009.

Sper ca ideile si argumentele cuprinse in materialele mentionate sa convinga cat mai multi colegi, medici si farmacisti ca este timpul ca in "fenomenul medicament" sa inceapa o noua era, care ar putea aduce imbunatatiri substantiale ale terapeuticii.>

Ca medic si farmacist, practician alopat si homeopat, profesor de farmacologie, mi-am propus sa cercetez "fenomenul medicament". Inca de la inceput, am facut observatia ca medicamentul se afla in centrul atat al alopatiei, cat si al homeopatiei, ca aceste practici terapeutice nu pot exista fara utilizarea medicamentului. Mai mult, definitia conceptului de medicament este aceeasi pentru ambele categorii de medicamente. In aceasta situatie, este clar ca exista un singur medicament, cu doua forme concrete.
Prof. dr. D. Dobrescu

REVIEW-URI

Rating general
5 (1 review)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
Review neaprobat.
Review neaprobat.
5
MEMOMED 2009 ESTE O CARTE EXCELENTA CARE ADUCE FOARTE MULTE INFORMATII ASUPRA MEDICAMENTELOR

Titluri de aceiași autori

Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.