Michael Foucault. Nelinistile istoriei

Michael Foucault. Nelinistile istoriei
-30%
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 12,60 lei
18,00 lei (-30%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Avansand prin bifurcatii si rupturi, gandirea lui Foucault isi reinnoieste fara incetare metodele (arheologie, genealogie) si conceptele (episteme, dispozitive, problematizari). Sub aceasta linie intrerupta se poate citi unitatea, nu a unui sistem, ci a unei preocupari: articularea dintre analiza„pozitiva” a normelor istorice si reperarea crizelor acestora; despartirea de orice referinta a subiectului constituant, dar si reinstalarea unui interstitiu al„sinelui”, in care devine posibila o altfel de gandire.
Aceasta carte propune studiul a doua momente precise ale operei: descrierea, in Istoria nebuniei, a nasterii ospiciului; examenul„subiectivarii” la vechii greci, in Practicarea placerilor. Este vizibila intervenirea unei noi figuri a criticii: critica fara aplomb care, in loc sa apeleze la ratiune si principii, permite falii singulare, deschise in jocul cunoasterii si al puterii. Prin aceasta pozitie expusa si precara, din care fiecare carte isi extrage puterea proprie de interventie,„morala disconfortului”, gandirea lui Foucault este si o politica a incertitudinii.
Doctor in filosofie, Mathieu Potte-Boneville este profesor la liceul Jean Jaurès (Montreuil-sous-Bois) si membru al colectivului de redactie de la revista Vacarme.

Numar de pagini: 256
An aparitie: 2010
Format: 13x20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1156 sec