Mierea aliment si medicament, 101 retete delicioase cu miere

Mierea aliment si medicament, 101 retete delicioase cu miere
-20%
Editura:
Anul publicării: 2013
Preț: 9,20 lei
11,50 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aceasta carte va explica cum se formeaza mierea, ce substante contine si cum afecteaza acestea metabolismul uman, cum sa folositi mierea intr-un regim alimentar. Bucurati-va si de nenumarate sfaturi, retete si raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre miere. Renate Frank este specialist in nutritie si consilier pentru apicultori in domeniul utilizarii mierii ca aliment si medicament. Indispensabila pentru apicultori si pentru toti cei care vor sa afle ceva nou despre miere.


A spune astazi ca mierea este un aliment benefic pare de la sine inteles. Dar tu stii de ce este mierea buna pentru sanatate? Stii cum si in ce fel e cel mai bine sa o folosesti? Stii care sunt efectele ei adevarate? Felul in care actioneaza mierea in organismul tau? Te-ai gandit ca te poate ajuta sa iti menti un metabolism corect, ca are efecte benefice asupra ficatului sau chiar in cazul diabetului?

Cu siguranta cartea aceasta te va invata multe lucruri folositoare de la miere si vei stii mult mai bine cand sa o folosesti, cum anume e cel mai bine sa o consumi si, desigur, cum sa te bucuri in cel mai sanatos mod de o miere buna.

Cuprins:

Introducere
Insemnatatea mierii, din Antichitate si pana In zilele noastre
Mierea ca aliment
Mierea - nectarul zeilor
Mierea in medicina populara
Aparitia zaharului ca iInlocuitor al mierii
Mierea - fruct al discordiei
Mierea - un produs al naturii
Formarea mierii
Compozitia mierii
Nu toate mierile sunt la fel
Depozitare si termen de valabilitate
Asigurarea calitatii si legislatia privind mierea
Cate reziduuri contine mierea?
Importanta substantelor din miere pentru nutritie
Mierea un aliment care ajuta metabolismul glucidelor
Efectul mierii asupra metabolismului carbohldratilor in ficat
Mierea si diabetlcli
Substantele minerale din miere
Importanta microelementelor din miere
Vitaminele din miere - un amestec castigator
O valorificare mai eficienta a energiei datorita vitaminelor B
Vitamina C previne lipsa de fier
Substantele inrudite cu vitaminele
Substantele vegetale secundare - substantele bioactive din miere
Se recomanda mierea pentru pacientii cu cancer?
Substantele aromate din miere stimuleaza digestia
Enzirnele inhiba activitatea microbiana
Acizii. organici stimuleaza enzimele.
Este adevarat ca mierea face sangele acid?
Polenul intareste sistemul imunitar
Exista alergie la miere?
Persoanele alergice au voie sa consume miere?
Mierea la fiecare varsta
Mierea in alimentatia copiilor si adolescentilor
De la ce varsta se da miere copiilor?
Preventia carlilor
Retete pentru copii
Mierea pentru adulti
Datorita mierii va recapatati energia pierduta
Cata miere avem voie sa mancam pe zi?
Efectele mierii in combaterea crampelor musculare
Retete pentru cresterea performantei
Mierea ne mentine in forma la batranete
Retete pentru persoanele fara pofta de mancare sau subponderale    .
Mierea stimuleaza flora intestinala si digestia
Retete pentru stimularea activitatii intestinale
Mierea pentru combaterea carentei de substante minerale la batranete
Mierea  leac naturist din vechime
Mierea si stresul
Varsta omului e data de vasele de sange
Mierea in profilaxia arteriosclerozel
Mierea alina durerile de cap
Retete pentru alinarea durerilor de cap. Gum ajuta mierea in caz de nervozitate sau probleme cu somnul?
Bauturi care calmeaza nervii
Mierea si bolile reumatice
Retete pentru pacientii cu boli reumatice
Mierea poate provoca guta?
Mierea si infectiile cailor respiratorii
Retete pentru intarirea sistemului imunitar
Mierea in profilaxia ulcerului gastric
Retete pentru afectiunile gastrice
Mierea ca antidiareic
Retete in caz de diaree
Retete pentru afectiunile provocate de ciuperci
Tratarea ranilor cu miere
Mierea in bucatarie
Mierea in preparatele reci   
Retete de salate si sosuri pentru salate
Retete de creme de Intins pe paine
Retete de desert
Gatitul cu miere
Retete cu miere
Mierea in patiserie
Retete de patiserie cu miere
Concluzii


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 139

Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Mierea aliment si medicament, 101 retete delicioase cu miere

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1737 sec