Mihail Udroiu, Procedura penala. Partea generala. Sinteze si grile - Editia 3

Mihail Udroiu, Procedura penala. Partea generala. Sinteze si grile - Editia 3
-20%
Preț: 107,20 lei
134,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 820
Categoria: Procedura

DESCRIERE

Intrarea in vigoare a Noului Cod de procedura penala (NCPP) a atras dupa sine restructurarea logicii procesuale in cadrul noului model de proces penal. Aceasta carte, elaborata de unul dintre membrii comisiei de elaborare a proiectului NCPP, contine o prezentare supla si accesibila a noilor institutii procedurale din Partea generala a NCPP in scopul intelegerii intentiei legiuitorului, dar si a modului in care se vor aplica in practica noile dispozitii procedurale.

Despre Editia 3

Aceasta editie aduce o noua structurare si prezentare a informatiilor, apta de a face lucrarea mult mai facil de parcurs. Fiecare capitol este insotit de un sumar in care sunt evidentiate elementele ce urmeaza a fi analizate. Totodata, regasim o restructurare a comentariilor, precum si noi explicatii asupra institutiilor de Procedura penala, Partea generala. De asemenea, sunt analizate toate solutiile pronuntate in recurs in interesul legii, hotarari preliminare si deciziile Curtii Constitutionale, precum si modificarile introduse prin O. U. G. nr. 18/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru completarea art. 31 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.


Din cuprins

    evidentierea diferentelor dintre vechiul si NCPP
    prezentare detaliata a modului in care se aplica in practica institutii precum: arestul la domiciliu, participarea autorizata la anumite activitati, consultarea dosarului, atributiile judecatorului de drepturi si libertati etc.
    solutii jurisprudentiale ale instantei supreme si ale altor instante nationale
    jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauzele contra Romaniei, in scopul relevarii modului in care normele NCPP trebuie interpretate din perspectiva instantei de la Strasbourg
    peste 100 de grile si raspunsuri

Puncte forte

    una dintre cele mai performante carti de Procedura penala, Partea generala in intelegerea si aplicarea NCPP
    informatii complete pe fiecare tema de Procedura penala, Partea generala
    contine modificarile aduse prin O. U. G. nr. 18/2016
    o noua structurare si prezentare a informatiilor apte de a face lucrarea mult mai facil de parcurs
    sumar pentru fiecare capitol in care sunt evidentiate in esenta elemente ce urmeaza a fi analizate
    restructurarea comentariilor referitoare la aplicarea legii penale in timp
    peste 300 de noi comentarii ale institutiilor de Procedura penala, Partea generala
    analiza tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari preliminare pana in mai 2016
    analiza deciziilor Curtii Constitutionale

Despre autor

Mihail UDROIU este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplina drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.Nr. de pagini: 820
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.