Minunile Sfantului Nectarie din Eghina Romaneasca

Minunile Sfantului Nectarie din Eghina Romaneasca
-10%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie
Preț: 9,00 lei
10,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cu ajutorul lui Dumnezeu, vede lumina tiparului o carte cu alte noi marturii despre minunile Sfantului Nectarie in tara noastra. Cu ani in urma, in anul 2003, tiparind primele marturii despre minunile Sfantului Nectarie pe pamantul romanesc, am scris si despre Manastirea Radu Voda din Bucuresti, numind‑o Eghina romaneasca. Sintagma a intrat in sufletele credinciosilor. Anii au trecut, si de atunci am mai tiparit o multime de marturii despre minunile sfantului, ultima carte purtand chiar titlul Sfantul Nectarie– Noi minuni la Manastirea Radu Voda.

Afland insa o multime de marturii facute de sfant si in alte locuri din tara noastra, unde sunt biserici cu hramul sau sau unde se afla particele din sfintele sale moaste sau icoane ale sale, mi‑am dat seama ca Eghina romaneasca este de fapt in fiecare loc din tara noastra unde sfantul si‑a aratat lucrarea. Am selectat deci pentru acest volum marturii despre diferite daruri pe care sfantul le face oamenilor necajiti. Desi am mai tiparit un volum despre ajutorul dat celor bolnavi (cu titlul Sfantul Nectarie– Vindecari minunate), totusi si in acest volum marturiile majoritare sunt cele despre oameni vindecati de diferite boli. Dar si celelalte– despre oameni fara loc de munca, sau aflati in diferite alte incercari, impresioneaza la fel de mult.
Am constatat, dupa volumele tiparite anterior, ca un text este receptat in moduri foarte diferite de catre cititori. O marturie care pare banala unora li se pare de folos altora. Sau o marturie care li se pare de mare folos unora, altora li se pare neverosimila, exagerare, daca nu chiar minciuna grosolana (cum este cazul doamnei Maria Liliana Manolache, care a fost operata la cap in chip minunat de catre Sfantul Nectarie– marturia fiind tiparita integral in volumul Minuni contemporane).

Volumul de fata fusese programat sa intre la tipar, mai redus ca intindere, inca din anul 2011. Dar faptul ca scrisorile si e‑mail‑urile despre noi marturii au sosit intr‑un numar foarte mare a dus la modificarea continutului cartii– unele texte fiind inlocuite cu altele, mai interesante.
Din pacate, din pricina unor probleme cu posta electronica si cu calculatorul, cateva marturii au fost pierdute. O parte destul de importanta din marturiile primite nu au fost considerate potrivite pentru a fi tiparite, deoarece prezentau doar lucruri obisnuite (fiind de fapt o nevoie a autorilor de a‑i multumi sfantului ca au trecut cu bine de anumite incercari ale vietii).

Este foarte dificila selectia unor astfel de materiale– pana la urma, si selectia acestora poate fi la fel de subiectiva ca si scrierea lor. Singurele modificari in textele primite au fost cele care tin de redactare (unii autori fiind oameni fara prea multa scoala - dar cu multa credinta, si asta conteaza in fata lui Dumnezeu). Din cateva scrisori au fost eliminate unele pasaje, care nu erau legate direct de darurile Sfantului Nectarie.
Ceea ce impresioneaza in aceasta carte este nu doar ajutorul minunat al Sfantului Nectarie, ci si credinta oamenilor. Concluzia acestei carti este ca, desi traim vremuri moderne, desi ispitele acestui veac ne apasa din toate partile, Dumnezeu face minuni ca in vremurile de demult.
Marturia care deschide volumul, scrisa de doamna Laura Oros despre cresterea celui de‑al doilea rinichi al copilului ei, poate parea literatura SF celor slabi in credinta. Marturia lui George Cetenas (care acum este preot), impresioneaza prin evlavie si prin simplitatea credintei. Ar fi multe de spus, dar ii lasam pe cititori sa aiba bucuria intalnirii cu textul...


Format: 13x20 cm
An aparitie: 2012
Pagini: 256

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1572 sec