Moartea. Stadiul final al evolutiei. Dincolo de frica, lumina

Moartea. Stadiul final al evolutiei. Dincolo de frica, lumina
Anul publicării: 2010
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Moartea. Stadiul final al evolutiei de Elisabeth Kubler Ross. O noua carte fundamentala printre Cartile Elena Francisc. Dupa Despre moarte si a muri de aceeasi celebra cercetatoare la frontierele experientei umane, dr. Elisabeth Kubler Ross, iata o noua capodopera in aceasta serie de autor: Moartea, stadiul final al dezvoltarii.
Traim intr-o societate care cultiva imaginea comerciala a mortii aruncand-o in derizoriu pentru ca se teme de ea. Vedem mii de crime pe saptamana la televizor si copii ucid in jocurile video de o mie de ori pe ora, dar atunci cand avem de-a face cu moartea reala, a cuiva iubit, sau atunci cand suntem fata in fata cu propria noastra moarte descoperim uluitorul tabu care acopera acest subiect.
Ne temem de moarte si o negam atat de mult incat nu suntem in stare sa-i privim in ochi pe cei care pleaca, suntem infricosati sa le vorbim si sa-i ascultam, preferam sa-i mintim ca totul e in regula chiar si atunci cand cea mai mare eliberare pentru ei ar fi tocmai sa vorbeasca despre asta. Nu mai stim sa-i ii insotim pe dragii care pleaca pentru ca NOI ne temem de moarte, neintelegand-o, fiind prizonierii acestui tabu. Teama de moarte ne impiedica sa traim cu adevarat. Psihologia secolului XX a descoperit acest lucru, dar nu l-a putut rezolva, pentru ca nu a inteles moartea in sensul transformarii, in sensul sau spiritual.
Dr. Elisabeth Kubler Ross este unul dintre aceia care au demolat prin studiile si experienta lor, tabu-ul mortii. Cartile ei despre experienta mortii, care includ convorbiri nu numai cu cei care intra in marea trecere, dar si cu oameni de spirit, cu medici, cu preoti, cu metafizicieni, ne conduc catre eliberarea de frica mortii, si dau o noua valoare vietii noastre. De unde vine frica? Cum infruntam suferinta despartirii? Cum acceptam plecarea dragilor nostri, si mai ales cum ne privim propria moarte? Acestea sunt intrebarile fundamentale la care raspund cartile acestui exceptional autor. Este un pas catre intelegerea de pe un alt plan a mortii si a vietii, in care moartea devine o cheie semnificativa a intregii existente.
Este o carte pentru cautatori, cum le spunem noi acelora care nu se multumesc cu ce li s-a spus la scoala, la biserica si prin alte parti, o carte care sparge barierele interioare ale fricilor care nu sunt ale noastre, dar pe care le-am mostenit de la altii si care acum ne stau in calea descoperirii a cine suntem noi cu adevarat.


Anul aparitiei:2010
Vezi și alte cărți: Moartea, Final

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1317 sec