Noile Coduri ale Romaniei. Studii si cercetari juridice

PRP: 79,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 67,15 lei
Diferență: 11,85 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011

DESCRIERE

Lucrarea Noile Coduri ale Romaniei - Studii si cercetari juridice reprezinta o  prima incercare a conturarii mediului legislativ romanesc in conditiile intrarii in vigoare a noului Cod civil, a noului Cod de procedura civila, a noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala.

Aparuta sub egida Centrului European de Studii si Cercetari Juridice si a Facultatii de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, lucrarea contine studii si cercetari juridice prezentate la Conferinta Nationala a Noilor Coduri ale Romaniei.

Coordonatorii sectiunilor stiintifice sunt profesori universitari si fac parte din colectivele de redactare ale noilor coduri:  Noul Cod civil - coord. st. prof. univ. dr. Liviu Pop, Noul Cod de procedura civila - coord. st. prof. univ. dr. Ioan Les, Noul Cod penal - coord. st. prof. univ. dr. George Antoniu si Noul Cod de procedura penala - coord. st. prof. univ. dr. Ovidiu Predescu.

Lucrarea Noile Coduri ale Romaniei - Studii si cercetari juridice este structurata pe patru parti, fiecare parte destinata unui nou cod, lucrarea abordeaza prin studiile prezentate noile institutii ale dreptului, incercand totodata sa explice si influentele acestora asupra mediului juridic.

Printre studiile si articolele cuprinse in prezentul volum enumeram, cu titlu de exemplu: Principiul neretroactivitatii si Noul Cod civil - conf. univ. dr. Marian Nicolae, Competenta materiala a instantelor judecatoresti in reglementarea Noului Cod de procedura civila - prof. univ. dr. Ioan Les, Noua legislatie penala. Realizari si unele controverse - prof. univ. dr. George Antoniu, Institutia procurorului in lumina noului Cod de procedura penala -  jud. dr. Mihail Udroiu si prof. univ. dr. Ovidiu Predescu.

Cartea reprezinta un instrument de lucru atat pentru practicieni, specialisti, precum si pentru studenti, oferind pe de o parte informatii necesare in desfasurarea activitatii judiciare si extrajudiciare, iar pe de alta parte solutii provocarilor generate de noile coduri.Data aparitiei: Decembrie 2011
Numar de pagini: 742
Format: Academic

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0788 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.