Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul II - Cartea a III-a si Cartea a IV-a (art. 535-952)

Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul II - Cartea a III-a si Cartea a IV-a (art. 535-952)
-10%
Anul publicării: 2013
Categoria: Cod
Preț: 98,10 lei
109,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul II al lucrarii„Noul Cod civil. Studii si comentarii” are ca obiect analiza reglementarilor Cartii a III-a Despre bunuri (art. 535-592) si ale Cartii a IV-a Despre mostenire si liberalitati (art. 953-1163).

Studiile si comentariile la Cartea a III-a privesc, in principal, dreptul de proprietate - cu cele doua forme: proprietatea privata si proprietatea publica (reglementata pentru prima data in Codul civil), celelalte drepturi reale, dar si noile institutii precum fiducia, administrarea bunurilor altuia, proprietatea periodica etc.

Alte institutii nou-reglementate sunt analizate si explicate, cum ar fi limitele juridice ale dreptului de proprietate (legale, conventionale si judiciare), uzucapiunea sau cartea funciara in noua reglementare.

In ceea ce priveste Cartea a IV-a, tratarea are in vedere analiza logica favorabila unei intelegeri mai profunde si exacte a institutiilor reprezentative din dreptul succesoral. Sunt astfel avute in vedere, de pilda, conditiile necesare pentru a mosteni, reprezentarea succesorala, testamentul, rezerva succesorala, optiunea succesorala.

Autorii - cercetatori, cadre didactice, magistrati si avocati, specialisti recunoscuti in domeniile pe care le abordeaza - au elaborat lucrarea folosind metoda comparativa si analiza practicii judiciare, oferind cititorilor o evaluare critica a Codului civil in vigoare, menita sa usureze si sa permita o interpretare corecta a noii legi civile.


Ed. coord. de: Marilena Uliescu
Data aparitiei: Noiembrie 2013
Format: A5
Pagini: 1032

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1071 sec