Noul Cod penal si Legea pentru punerea in aplicare. Cod 573. Actualizat la 20. 06. 2015 - Editie coordonata de Cioclei Valerian

Noul Cod penal si Legea pentru punerea in aplicare. Cod 573. Actualizat la 20. 06. 2015 - Editie coordonata de Cioclei Valerian
-15%
Preț: 10,12 lei
11,90 lei (-14,96%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Cod

DESCRIERE

Include:

Recursuri in interesul legii
Hotarari preliminare
Decizii de neconstitutionalitate


Despre lucrare

Aparitia unei noi editii a culegerii a fost determinata de trecerea a mai mult de un an de la intrarea in vigoare a Noului Cod penal la data de 1 februarie 2014, precum si de multitudinea de decizii pronuntate de Curtea Constitutionala si de recursuri in interesul legii si decizii de interpretare ale dispozitiilor penale emise de Inalta Curte de Casatie si Justitie in aceasta perioada.

Astfel, culegerea contine atat Codul penal consolidat la zi, cat si extras din Legea pentru punerea in aplicare a acestuia, fiind incluse si modificarile aduse textelor legale prin D. C. C. nr. 732/2014 si D. C. C. nr. 11/2015.

In plus fata de editiile anterioare, culegerea cuprinde dispozitivul recursurilor in interesul legii pronun¬tate de ICCJ privind Codul penal anterior care isi mentin valabilitatea in contextul noului cod, inserate sub articolul corespondent din noua reglemen¬tare a articolului la care faceau referire.

Tabelul de corespondente cu vechile reglementari faciliteaza studiul comparativ al acestora, iar indexul alfabetic detaliat permite consultarea rapida a institutiilor de drept de interes.

Din cuprins

    Noul Cod penal– Legea nr. 286/2009
    Legea nr. 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 (extras)
    Tabel corespondente NCP– CP si alte acte normative
    Index alfabetic

Puncte forte

    prefata scrisa de prof. univ. dr. Valerian Cioclei
    decizii ale Curtii Constitutionale si ale ICCJ introduse sub articolele la care se refera
    recursuri in interesul legii admise pe vechiul cod care subzista in noua reglementare
    index alfabetic detaliat

Despre coordonator

Profesor universitar in cadrul catedrei de drept penal a Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti si membru al Comisiei de elaborare a Noului Cod penal.

Nr. de pagini: 208
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.091 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.