Pachet. Agenda medicala 2012 - editia de buzunar si MEMOMED 2012. Memorator de farmacologie si ghid farmacoterapic

Pachet. Agenda medicala 2012 - editia de buzunar si MEMOMED 2012. Memorator de farmacologie si ghid farmacoterapic
-25%
Anul publicării: 2012
Categoria: Farmacologie
Preț: 112,80 lei
150,40 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Pachetul contine doua carti. Agenda medicala 2012 si MemoMed 2012.

Prezentare Agenda medicala 2012.

Ce va ofera agenda medicala 2012.

Editia de buzunar a cartii Agenda Medicala 2012,  este reactualizata si imbunatatita fata de cea precedenta, cuprinde: aparitiile noilor medicamente inregistrate si intrate in uzul curent in ultima perioada, evidentiate cu denumirile comerciale, si monografiile aferente la denumirea comuna internationala (DCI) corespunzatoare; monografii generale, specifice DCI, in ordine alfabetica, aprobate si utilizate oficial in Romania; denumiri comerciale de medicamente ale diversilor producatori corespunzatoare fiecarei DCI; date esentiale necesare informarii rapide asupra unui medicament (DCI, denumire comerciala, producator, indicatii, doze, contraindicatii, reactii adverse, precautii); indicatii asupra modului de prescriere conform Nomenclatorului de Medicamente si produse biologice de uz uman elaborat de Agentia Nationala a Medicamentului; reactualizari de ultima ora privitoare la medicamentele intrate in uz in Romania. In plus, editia prezenta cuprinde o sectiune noua, Clasificarea terapeutica, care cuprinde medicamentele clasate dupa tratamentul in care sunt indicate.

1. Aparitiile noilor medicamente inregistrate in intrate in uzul curent in ultima perioada sunt evidentiate cu denumirile comerciale si monografiile aferente la denumirea comuna internationala (DCI) corespunzatoare.

2. Monografii generale, specifice Denumirii Comune Internationale, in ordine alfabetica aprobate si utilizate oficial in Romania.

3.Denumiri comerciale de medicamente ale diversilor producatori corespunzatoare fiecarei Denumiri Comune Internationale (DCI).

4.Date esentiale necesare informarii rapide asupra unui medicament:
      -Denumire Comuna Internationala
      -Denumirea Comerciala
      -Producator
      -Actiuni farmacologice. Indicatii
      -Doze
      -Contraindicatii
      -Reactii adverse
      -Precautii

5.Indicatii asupra modului de prescriere conform Nomenclatorului de Medicamente si produse biologice de uz uman elaborat de Agentia Nationala de Medicamente.

6.Reactualizari de ultima ora privitoare la medicamentele intrate in uz in Romania (conform informatiilor corelate de pa siteurile www.ann.ro - sectiunea Nomenclatr si www.msf-ddf.ro).

7.Actiunile farmacologice si mecanismele de actiune ale medicamentelor.

Autor colaborator: Dr. Farm. Cornel Chirita (Sef lucrari U.M.F. ,,CAROL DAVILA", Facultatea de Farmacie Catedra de Farmacologie si Farmacie Clinica). Farm. Cristina Daniela Marineci
Anul aparitiei: 2012
Coperti cartonate
Nr. pagini: 970Prezentare MemoMed 2012:

Cartea Memomed 2012 editia 18 este conceput sa acopere nevoia imperioasa de informare MEMOMED 2012 este structurat in trei volume cu datele de uz curent privind medicamentele inregistrate in Romania, necesare unei folosiri rationale si stiintifice in practica farmacoterapica.

MEMOMED 2012 este structurat in trei volume: volumul 1, Memorator de farmacologie alopata; volumul 2, Memorator de fitoterapie; volumul 3, Ghid farmacoterapic alopat si homeopat.


Aparitia MEMOMED 2012 reprezinta o noua premiera in literatura de specialitate, atat prin informatia actualizata cat si prin faptul ca, pentru prima data este integrat in lucrare un volum nou, dedicat fitoterapiei.


Ajuns la cea de-a 18-a editie, MEMOMED 2012 este realizat de un prestigios colectiv de autori, sub coordonarea domnului Academician Prof. Dr. docent Dumitru Dobrescu. MEMOMED 2012 este structurat in trei volume: volumul 1, Memorator de farmacologie alopata; volumul 2, Memorator de fitoterapie; volumul 3, Ghid farmacoterapic alopat si homeopat. Hotararea de a adauga un al treilea volum dedicat fitoterapiei are la baza conceperea domeniului medicamentului in toata complexitatea lui.

Memoratorul de farmacologie alopata, primul volum al lucrarii, este conceput sa acopere nevoia de informare a medicilor si farmacistilor, cu datele de uz curent privind medicamentele inregistrate din Romania. Este o editie revizuita si adaugita, cu informatii actualizate privind utilizarea corecta a medicamentelor Memoratorul de farmacologie alopata este intocmit pe structura farmacologica oferita de clasificarea ATC a medicamentelor, folosita ca document oficial de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Originalitatea celui de-al doilea volum, Memorator de fitoterapie, aflat la prima editie, consta in faptul ca materialul este structurat, pentru prima data in limba romana, conform cu clasificarea farmacologica a plantelor medicinale„Herbal ATC Index”, adoptata de Organizatia Mondiala a Sanatatii si care este o reproducere, adaptata pentru plantele medicinale, a„ATC Index”. Ca si terapia cu medicamente alopate (farmacoterapia alopata) si cea cu medicamente homeopate (farmacoterapia homeopata), care sunt ramuri ale farmacologiei alopate, respectiv homeopate, fitoterapia– terapia cu plante medicinale - este ramura a farmacologiei plantelor medicinale.

Intocmirea Memoratorului de fitoterapie este o pledoarie pentru mentinerea plantelor medicinale in arsenalul terapeutic stiintific. Prezentarea comparativa a Memoratorului alopat cu cel de fitoterapie este un argument pentru a sustine utilitatea ambelor categorii de medicamente si folosirea lor in mod justificat.

Ghidul farmacoterapic alopat si homeopat, pe de alta parte, da ocazia specialistilor si nespecialistilor, sa consulte, comparativ, cele doua terapii, pentru largirea orizontului de tratamente ce pot fi prescrise in diferite afectiuni.

In noua editie a MEMOMED-ului, autorii aduc argumente teoretice si practice pentru a arata ca alopatia si homeopatia trebuie sa ocupe pozitii egale in domeniul medicamentului, iar farmacologia homeopata sa devina obiect de studiu in facultatile de profil, la egalitate cu farmacologia alopata.

MEMOMED 2012 este recomandat atat medicilor si farmacistilor cat si celor interesati de cunoasterea celor mai noi informatii si practici terapeutice.


Autori: Dobrescu Profesor univ. dr. docent de Farmacologie si Home,Conf. dr. farm.primar Negres Simona,Medic primar Dobrescu Liliana,Asist. univ. dr. st. nat. Popescu Ruxandra

Nr. pagini, MemoMed 2012: 1055
Nr. pagini, Memorator de fitonutritie: 239
Nr. pagini, Ghid farmaco terapic alopat si homeopat: 295

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1803 sec