Pachet. Noul Cod penal comentat. Partea generala si Partea speciala. Editia a II-a, revazuta si adaugita

Pachet. Noul Cod penal comentat. Partea generala si Partea speciala. Editia a II-a, revazuta si adaugita
-10%
Anul publicării: 2014
Categoria: Cod
Preț: 313,20 lei
348,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - In curs de aparitie

DESCRIERE

Pachetul contine:

1. Noul Cod penal comentat. Partea generala. Editia a II-a, revazuta si adaugita

A doua editie a lucrarii„Noul Cod penal comentat. Partea generala”, cuprinde comentarii pe articole ale noului Cod penal, adoptat prin Legea nr. 286/2009, actualizat, cu modificarile si completarile aduse prin Legea nr. 27/2012, Legea nr. 63/2012 si Legea nr. 187/2012, adoptate ulterior editiei precedente.

Comentariul fiecarui text este precedat de o examinare comparativa a continutului acestuia cu cel existent (corespondent) in legea penala anterioara pentru a ilustra elementele de particularizare, cele comune, si a desprinde ratiunea pentru care legiuitorul noului Cod penal a procedat la modificari semnificative in reglementarea anumitor institutii fundamentale ale dreptului penal, precum si la introducerea de noi institutii. De asemenea, pentru a pune in evidenta masura in care institutiile fundamentale ale dreptului nostru penal sunt in deplina armonizare cu reglementarile din legislatia penala a unor state membre ale Uniunii Europene ori cu instrumentele juridice ale Uniunii Europene, comentariul fiecarui text se incheie cu prezentarea unor elemente de drept comparat.

2. Noul Cod penal comentat. Partea speciala. Editia a II-a

Volumul de fata este continuarea lucrarii„Noul Cod penal comentat. Partea generala” si abordeaza dispozitiile Partii speciale a noului Cod penal.

Explicatiile articolelor cuprinse in Partea speciala se impun cu necesitate in aceasta perioada marcata de intrarea in vigoare a noului Cod penal, deoarece in cuprinsul Partii speciale au intervenit modificari semnificative fata de legislatia anterioara, modificari constand in introducerea unor institutii noi sau a unor corectii in textele Codului penal anterior, eliminarea unor paralelisme din reglementarea unor institutii si armonizarea dreptului penal roman cu sistemele celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

Autorii au avut in vedere si modificarile legislative ulterioare publicarii noului Cod penal, aparute in materia prescriptiei si confiscarii extinse, precumși cele din Legea de punere in aplicare a noului Cod penalși a legislației conexe in materia executarii.

Nutrim speranta ca lucrarea de fata va fi utila tuturor celor care doresc sa aprofundeze insusirea dispozitiilor noului Cod penal. Evident, odata cu trecerea timpului, dupa intrarea in vigoare a acestui cod, se va acumula o experienta extrem de utila in practica judiciara, care va imbogati si aprofunda in continuare si patrimoniul doctrinei penale.

Date tehnice

Autor: Vasile Dobrinoiu, Ilie Pascu, Mihai Adrian Hotca , Ioan Chis, Mirela Gorunescu, Costica Paun, Norel Neagu, Maxim Dobrinoiu , Sinescu Mircea Constantin
Format: Academic, cartonat, legat, semn de carte
Data aparitiei: Februarie 2014
Pagini: 800, 1150

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1449 sec