Persepolis

Persepolis
-10%
Anul publicării: 2010
Categoria: Proza Diversa
Preț: 44,91 lei
49,90 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Persepolis de Marjane Satrapi. Persepolis este revizitarea, la persoana intai, a copilariei pe care Marjane Satrapi si-a petrecut-o la Teheran, intr-o familie cu convingeri de stanga, implicata in miscari politice inca de dinainte de Revolutia Iraniana. Urmeaza, repovestit prin prisma propriei experiente, conflictul dintre Irak si Iran, anii petrecuti la liceu in Viena revenirea in Iran si plecarea definitiva in Franta, toate episoadele alcatuind, puse cap la cap, un bildungsroman. Valul care acopera, de regula, sensibilele chestiuni legate de politica, religie si istorie se ridica in cartea autoarei stabilite in Franta pentru a face loc multor nuante de gri camuflate in imagini exclusiv alb/negru. Dincolo de privirea de insider pe care o arunca in„maruntaiele" unei lumi conflictuale, Persepolis (de)construieste in cele aproape 400 de pagini o alta dimensiune familiarizata cu tabuul: conditia femeii in lumea islamica. Fara sa cada in pacatul tezismului, Satrapi gaseste fomula perfecta intre episoadele dramatice, umorul (de cele mai multe ori negru) si analiza sociala, fara sa neglijeze ritmul povestii.

Persepolis este autobioagrafia alb-negru a lui Marjane Satrapi, traversand granitele dintre culturi cu luciditate si simtul umorului.

 

Inclus in toate listele de„lecturi obligatorii" cand vine vorba de romane grafice, Persepolis s-a vandut in peste doua milioane de exemplare si a fost de mai multe ori premiat la prestigiosul Festival de Benzi Desenate de la Angoulême (Franta), iar in Spania a fost recompensat pentru mesajul antifundamentalist. Transformat intr-un lungmetraj de animatie, ai carui coregizori au fost chiar Satrapi si artistul Vincent Paronnaud, Persepolis a primit in 2007 Premiul Juriului la Cannes, fiind nominalizat si la Oscaruri.

Memoriile unei maturizari in Iranul revolutionar, Persepolis arunca o privire fara egal intr-un mod de viata aproape necunoscut si greu accesibil. Satrapi a ales sa-si spuna remarcabila poveste intr-o minunata carte de benzi desenate, unica si indispensabila.Îsi lasa o senzatie ciudata, ca si cand ai citi un mesaj trimis intr-o sticla de un naufragiat. - Time

 

O carte de un farmec nebun. Vocea lui Satrapi, la fel ca si grafica, nu fac decat sa comunice, asemenea unei scrisori primite de la un prieten, un prieten minunat in cazul de fata: onest, plin de vointa, amuzant, tandru, impulsiv. La sfarsit, ti-e greu sa-ti iei ramas bun. - The New York Times Book ReviewNumar pagini:350
Anul aparitiei:2010
Vezi și alte cărți: Familie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

29,70 lei
33,00 lei (-10%)
Created in 0.1527 sec