Portofoliul dirigintelui. Clase gimnaziale

Portofoliul dirigintelui. Clase gimnaziale
-20%
Editura:
Categoria: Altele
Preț: 9,60 lei
12,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Din totdeauna scopul scolii a fost nu doar simpla acumulare de informatii ci si (mai ales) acela de a educa. Dar cum poate fi atins acest atat de important si delicat tel in clasele de gimnaziu si liceu cand la fiecare ora apare alt profesor, cu alta metoda si, de cele mai multe ori, cu alte pretentii asupra tinutei si a comportamentului elevilor. Cine este oare in masura sa construiasca un pod care sa lege cele doua lumi? De o parte se afla profesorii cu dorinta si datoria lor profesionala de a transmite cunostinte elevilor. De cealalta parte sunt elevii neinstruiti, lipsiti de rabdare si intelegere, constienti totusi ca trebuie sa invete de la profesori ceea ce este util pentru a-si realiza o cariera.

Cine se afla intre cele doua tabere? Cine poate realiza atmosfera de comuniune dintre cele doua lumi, atat de necesara obtinerii unor rezultate de care sa fie multumiti toti cei implicati in activitatea educativa a unei clase: parinti, profesori, elevi? Cine uneste un grup de copii de 11 ani, aflati in fata unei lumi aproape necunoscute, lume din care trebuie sa capete si sa retina cat mai multe informatii pentru viitor? Cine ii transforma intr-un grup educational capabil sa obtina rezultate bune si foarte bune?


Dirigintele este profesorul stabilit de catre conducerea scolii pentru organizarea, coordonarea si indrumarea morala a colectivului unei clase de elevi. Pentru ca munca sa sa poata fi eficienta, el trebuie sa cunoasca foarte bine fiecare elev in parte, conditiile sale de munca si de viata, starea materiala si intelectuala a familiei si multe alte probleme. Tot in scopul obtinerii unor rezultate cat mai bune trebuie urmarita evolutia elevului in toti anii de gimnaziu.

De aceea noi, autorii acestei lucrari, am gasit nimerit sa cumulam toate materialele necesare unui diriginte intr-un Portofoliu al dirigintelui, care sa constituie un instrument-pivot destinat activitatii sale complexe. Portofoliul trebuie intocmit la inceputul unui ciclu scolar, completat constant si in mod consecvent, transmis de la un diriginte la altul in cazul in care continuitatea activitatii educative a unui profesor nu poate fi respectata.

Portofoliul a fost conceput simplu, operational, eficient si util. Prin opiniile si constatarile ce pot fi transmise autorilor continutul lui poate fi imbunatatit.
Dorim ca acest material sa va fie de folos in activitatea de diriginte si va uram succes in completarea lui.

Autori: Adriana Paduraru, Elena Manuela Vlasie, Elisabeta Asandulesei, Ionel Nechifor
Anul aparitiei: 2010
Format: 19 x 27 cm
Nr. pagini: 154

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2181 sec