Povesti cu talc din Biblie
29,25 lei
32,50 lei (-10%)

Povesti cu talc din Biblie

Povesti cu talc din Biblie
-10%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Povestiri
Preț: 29,25 lei
32,50 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

" Nimic nou sub soare"- se spune. Ceea ce facem s-a mai facut si se va mai face.
Totusi a existat candva o"prima data" pentru fiece intamplare. Biblia este o asemenea colectie de intamplari ce se petrec prima data. Aceasta este superba menire a mitului;sa povesteasca faptele primordiale, gesturile care genereaza legende. Totul era nou sub soare cand se petreceau intamplarile povestite in Biblie.
Tot asa cum sensurile unui cuvant ni se lumineaza toate in intregime atunci cand ii cercetam originea, la fel si talcurile unei intamplari ni se deslusesc mai usor cand ne intoarcem privirile spre mituri.
Morala inceteaza sa mai fie o lista de imperative:"asta e bine","asta nu e bine"," fa asa"," nu fa asa" - in lumina intamplatoare primordiale, aceste povete inceteaza sa mai fie abstracte ca niste decrete venite de sus:ele devin rezultate logice ale unor"intamplari" atat de semnificative, incat au rezistat mii de ani in memoria umanitatii.
Cartea de fata rescrie simplu cateva din povestile Bibliei. Daca exista cineva mai priceput la mituri decat toti savantii si cercetatorii, acestia sunt copii. Un copil e mai aproape de miturile Creatiei decat oricine. Din aceste povesti vor invata ce e bine si ce e rau, vor invata sa-si asculte si sa-si pretuiasca parintii, sa respecte traditia si s-o duca mai departe.


Numar pagini:25
Anul aparitiei:2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1253 sec