Povestile Cangurului. Editiile 2010-2011 pentru clasele IX-XII

Povestile Cangurului. Editiile 2010-2011 pentru clasele IX-XII
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Generalitati
Preț: 13,60 lei
17,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Textele literare cu intrebari reprezinta subiectele pentru Jocul-Concurs Povestile Cangurului.

Povestile Cangurului este o competitie care urmareste sa dezvolte interesul elevilor pentru lectura, sa ii convinga de importanta si frumusetea parcurgerii operelor literare. Concursul este organizat de Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din Romania si a Societatii Romane de Science Fiction si Fantasy si se adreseaza tuturor elevilor din clasele I-XII.

In cadrul concursului, participantilor li se testeaza viteza de citire, nivelul de intelegere a textului si a limbii romane. De asemenea, antreneaza elevii pentru un tip modern de verificare: testul grila. Testul consta in texte literare insotite de intrebari, impartite pe trei niveluri de competente de tip PISA si acopera cunostintele de limba, gramatica, cunostintele generale, logica etc.

Textele propuse sunt alese, adaptate si prescurtate astfel incat nivelul de intelegere al acestora si complexitatea lor sa fie corelate cu varsta biologica si scolara a elevilor. Lectura nu se termina odata cu sfarsitul concursului, deoarece textele propuse in concurs sunt mai lungi decat formatul de concurs, iar lectura se intrerupe intr-un moment important al desfasurarii actiunii; astfel, elevii pot continua citirea textelor acasa.

Cartea de fata isi propune sa contribuie la imbogatirea cunostintelor de limba si literatura romana ale tuturor elevilor si sa constituie o baza orientativa in vederea participarii la acest concurs. Cuprinde subiectele pentru faza de masa si grilele de raspuns pentru clasele IX-XII, de la prima editie pana in prezent. Printre subiectele de concurs sunt inserate fotografii si impresii din taberele si excursiile la care au participat castigatorii.


Anul aparitiei 2012
Nr. pagini: 151

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1309 sec