Protectia drepturilor copilului

Protectia drepturilor copilului
-20%
ISBN: 973-655-844-4
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 296
Categoria: Carti diverse
Preț: 17,44 lei
21,80 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Protectia drepturilor copilului

Prezentare:

Lucrarea propune o abordare cat mai cuprinzatoare a categoriei drepturilor copilului, asa cum sunt consacrate prin Legea nr. 272/2004 si Legea nr. 273/2004. Nota dominanta in aceasta materie este protejarea si promovarea interesului sau superior, asa cum este el evaluat, constatat si, in cele din urma, „decretat” de catre cel sau cei care sunt chemati sa ocroteasca copilul, fie parinti, fie autoritati.

Protectia si promovarea drepturilor copilului este unul din indicatorii cei mai sensibili ai sanatatii unei societati. Dincolo de controverse, se admite unanim ca intelegerea copilului si a copilariei sau cel putin disponibilitatea de a intelege nu poate fi detasata de contextul concret al unei societati date, de practicile si traditia cresterii copilului, de normele si valorile atasate acestui proces, de politicile sociale, de cadrul normativ si institutional al protectiei drepturilor copilului.

Este si una dintre temele preferate ale stiintelor socio-umane. Studiile de sociologie a copilariei, realizate in ultimile decenii ale secolului trecut, au pus in evidenta dinamica contradictorie a proceselor care modeleaza copilaria impreuna cu rolul familiei ca mediu protector natural si institutie de socializare a copilului.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1245 sec