Protectia investitiilor straine directe in Uniunea Europeana

Protectia investitiilor straine directe in Uniunea Europeana
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 159,20 lei
199,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Protectia investitiilor straine directe a devenit un fenomen indeosebi la cumpana mileniilor. Statele membre ale Uniunii Europene sunt legate printr-o serie de acorduri bilaterale de sprijin si protectie reciproca a investitiilor, incheiate fie intre doua state membre (numite acorduri intracomunitare), fie intre un stat membru si unul care nu este membru UE (numite acorduri extracomunitare).

Schimbari importante aduce Tratatul de la Lisabona care incredinteaza investitiile straine directe exclusiv autoritatii Uniunii.
Aceasta carte abordeaza problematica investitiilor straine directe in UE atat din perspectiva dreptului international, caruia protectia investitiilor ii apartine de drept prin radacinile sale, cat si prin prisma institutiilor de drept privat care se promoveaza in mod necesar in acest sistem al protectiei investitiilor.

Se adreseaza, inainte de toate, practicienilor dreptului si economistilor, oriunde este vorba despre investitii care depasesc frontierele unui stat. Lucrarea isi va gasi cititori si in domeniul financiar, bancar, asigurari, dar si in sectorul de stat, pentru care prezinta, ca element indispensabil, riscul litigiilor indreptate impotriva statului. De asemenea, cartea va avea cautare si in randul studentilor facultatilor de drept, institutelor de studii economice si economico-administrative.Numar pagini:408
Anul aparitiei:2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1243 sec