Protectia juridica a modelelor de utilitate

Protectia juridica a modelelor de utilitate
-10%
Categoria: Carti diverse
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Modelele de utilitate fac parte din categoria creatiilor cu caracter tehnic, fiind obiecte distincte din domeniul proprietatii industriale, dar avand caracteristici asemanatoare cu ale celorlalte obiecte din acest domeniu, protectia fiind realizata prin inregistrarea la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si eliberarea unui certificat de protectie.

In general, modelele de utilitate sunt reprezentate de orice inventie tehnica ce indeplineste conditiile prevazute de lege, conditii ce nu intotdeauna sunt supuse examinarii de fond, protectia juridica fiind asigurata prin inregistrarea inventiei ca model de utilitate, la organul administratiei de stat competent in materie de proprietate industriala.

Protectia modelelor de utilitate reprezinta o necesitate, pentru a asigura stimularea activitatii de creatie tehnica si libera circulatie a marfurilor, in special in sectorul Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

De aceea am considerat util demersul de a explica si comenta prevederile noi legislatii in domeniu: Legea nr. 350/2007 privind modelele de utilitate si Hotararea Guvernului nr. 1457/2008 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 350/2007 privind modelele de utilitate.

Nr. de pagini : 288
Anul aparitiei : 2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1137 sec