Protectia penala a pietei de capital

Protectia penala a pietei de capital
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Procedura
Preț: 26,32 lei
32,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea reprezinta un studiu aprofundat al infractiunilor prevazute in Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, cu modificarile si completarile ulterioare. Porneste de la identificarea continuturilor legale ale acestora cu sanctiunile aferente, analizeaza apoi aspectele comune tuturor acestor infractiuni, pentru ca in final sa fie analizata fiecare infractiune in parte.
Intrucat, in opinia autorului, Legea nr. 297/2004 ar trebui sa inregistreze progrese semnificative la capitolul tehnica legislativa in materia incriminarii, sunt sesizate deficientele in aceasta privinta si se propune un model de incriminare a acestor fapte, care sa aiba avantajul de a contine, in general, norme penale complete, distincte pentru fiecare comportament prohibit in parte, de a diversifica arealul sanctionator, in functie de calitatea subiectului activ si de a spori sanctiunile in raport cu cele existente in prezent.
La propunerea de sporire a sanctiunilor, s-a tinut seama si de conceptia de ansamblu, manifestata la nivelul Noului Cod penal, aceea de a scadea pedepsele in raport cu cele prevazute in Codul penal in vigoare. Asa fiind, modelul isi va pastra validitatea si dupa intrarea in vigoare a Noului Cod penal, existand corelare.


Numar pagini:248
Anul aparitiei:2012
Vezi și alte cărți: Legea, Capital

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1760 sec