Psihologie manual pentru clasa a X-a

Psihologie manual pentru clasa a X-a
-5%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Psihologie
Preț: 9,50 lei
10,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Manualul de psihologie pentru clasa a X-a, intr-o formula noua, imbunatatita fata de cele precedente, raspunzand cerintelor procesului de instruire moderna, este menit ca, pe parcursul anilor de liceu in care se desfasoara studiul diverselor stiinte sociale, sa concure la formarea si modelarea gandirii autonome, pozitive si creatoare a tinerilor, in conditiile manifestarii libere a personalitatii lor.

Manualul raspunde deopotriva unei nevoi de cunoastere, de asimilare a unor informatii indispensabile omului contemporan, cat si exigentelor formative pe care le presupune inserarea armonioasa a individului in societate, in virtutea unor optiuni, motivatii si disponibilitati de actiune bine fundamentate.

Structura manualului corespunde unui demers sistematic si integrator de prezentare, si asimilare organica a principalelor notiuni teoretice, si a bazelor metodologice ale psihologiei.

Universul psihicului uman se releva astfel sub diferite fatete, fenomenele si procesele specifice fiind surprinse cu ajutorul unor notiuni-cheie, cum sunt: senzatia, perceptia, reprezentarea, gandirea, limbajul, memoria, imaginatia, atentia, vointa, afectivitatea, motivatia, activitatea, personalitatea, temperamentul, creativitatea, aptitudinea, caracterul.

Toate acestea furnizeaza elementele de natura sa permita cunoasterea realitatilor psihice, precum si autocunoasterea caracteristicilor psihice proprii tinerilor in formare.

In cuprinsul manualului elevii vor identifica reperele teoretice si practice in temeiul carora vor putea, ulterior
sa-si gaseasca locul in sistemul relatiilor pozitive cu ceilalti, sa dobandeasca o mai mare incredere in sine, sa-si valorifice cat mai bine resursele creative si potentialul propriu, configurandu-si o personalitate echilibrata si dezvoltata pe multiple planuri.

In tratarea problematicii teoretice sunt imbinate modalitatile traditionale de expunere didactica (definitii, explicarea termenilor, evidentierea principalelor scoli si orientari in dezvoltarea psihologiei ca stiinta, scheme si exemplificari), carora li se asociaza metode active, stimulative pentru elevi, simulandu-se situatii-problema, prin intrebari si raspunsuri ce antreneaza reflectia, intuitia, capacitatea de observare si asociatia de idei.

Manualul este rodul unei valorificari minutioase a unui bogat material de studiu din campul psihologiei clasice, la care se adauga referintele privind cele mai noi cuceriri teoretice, experimentale si deschiderile operate de psihologia contemporana in orizontul cunoasterii umane.

Lectura pe care prezentul manual o prilejuieste celor ce studiaza psihologia in liceu este nu numai pe deplin instructiva, ci si incitanta, gratie manierei directe de adresare, stilului alert si accesibilitatii mesajului oferit, astfel incat ea poate fi benefica atat pentru elevi cat, si pentru alte categorii de cititori interesati.

Autorii

Autori: Mihai Golu, Mihaela Pais-Lazarescu
Format 17x24 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1994 sec