Reforma constitutionala: analiza si proiectii

Reforma constitutionala: analiza si proiectii
-10%
Anul publicării: 2012
Categoria: Constitutional
Preț: 26,10 lei
29,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Raportul Comisiei pentru o noua Constitutie

Intr-adevar, Romania cunoaste o profunda criza politica, institutionala si constitutionala, accentuata si de faptul ca 2012 este an electoral. In acest context, autorii prezentului Raport considera necesar sa puncteze filmul evenimentelor politice majore ale anului 2012, precizand ca aceste turbulente politice nu au fost si nu puteau fi avute in vedere la redactarea prezentului raport, ce sta marturie pentru dezbateri publice care s-au incheiat in noiembrie 2011. In plus, evenimentele nu s-au incheiat inca si sunt departe de a isi fi consumat efectele.

Cu toate acestea, suntem convinsi ca Raportul Comisiei pentru o noua Constitutie poate fi un bun inceput pentru intelegerea rationala a problemelor structurale, de fond, ale actualei legi fundamentale a Romaniei. In plus, consideram ca informatiile si analizele principalelor institutii constitutionale vor constitui o baza solida pentru un amplu si radical proces de reforma constitutionala ce se dovedeste a fi din ce in ce mai necesar.

In opinia autorilor prezentului Raport, aceasta etapa cruciala pe care o traverseaza Romania este un test al democratiei dupa 22 de ani de actiuni mai mult sau mai putin controversate menite a consolida statul de drept si sistemul democratic. Modul in care vom depasi acest test va constitui si premisa esentiala a viitoarelor constructii institutionale pentru societatea politica din Romania

Nr. de pagini : 218
Anul aparitiei : 2012
Nr. de pagini :  Bogdan Dima, Elena Simina Tanasescu

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1093 sec