Regimul juridic al societatilor bancare

Regimul juridic al societatilor bancare
-20%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 39,20 lei
49,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Regimul juridic al societatilor bancare.  „Cartea este bine structurata si acopera intreaga problematica a regimului juridic al societatilor bancare, pornind de la definirea notiunii de banca, constituirea si autorizarea unei banci, organizarea, conducerea si functionarea acesteia, continuand cu supravegherea prudentiala, institutiile de credit din alte state, falimentul bancilor, grupurile de societati bancare si incheind cu concluzii si propuneri de lege ferenda.
   Lucrarea are la baza, firesc, legislatia romana in vigoare, practica judecatoreasca si doctrina romana si straina.
  Altfel spus, avem in fata primul studiu care analizeaza institutia bancara din perspectiva modificarilor importante aduse O.U.G. nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, act novator care realizeaza armonizarea legislatiei romanesti cu dispozitiile aquis-ului comunitar si cele referitoare la noile cerinte de capital agreate la nivelul Comitetului de la Basel pentru Supravegherea Bancara, fapt cu atat mai important cu cat modificarile legislative aduse prin O.U.G. nr. 25/2009 pentru modificarea si completarea O.U.G. nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, astfel cum a fost aprobata prin Legea nr. 270/2009, au introdus o noua viziune, in special asupra cerintei de capital, notiunii de supraveghere prudentiala sau de cooperare cu autoritatile competente din alte state.
  Suntem in prezenta unei monografii care cerceteaza pe larg regimul juridic al societatilor bancare, la un bun nivel stiintific, punand la dispozitia cadrelor didactice, cercetatorilor si practicienilor dreptului un valoros instrument de lucru”.

Data aparitiei: 30.07.2009
432 pagini

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1372 sec