Religiile Lumii

Religiile Lumii
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Religie
Preț: 159,99 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Religiile Lumii de la Mladinska. O carte ce raspunde in mod competent si pertinent nevoii noastre de a intelege religia.

O ABORDARE COMPLEXA - inedita si incitanta - , ce combina intr-un mod fericit virtutile:
unui MANUAL elaborat de o echipa internationala de peste 70 de experti cu autoritate recunoscuta in domeniul studiilor religioase
unei ISTORII cuprinzatoare, documentate si vii a RELIGIILOR si PRACTICILOR RELIGIOASE
unei ENCICLOPEDII de o nemaiintilnita complexitate si accesibilitate, beneficiind de un bogat material ilustrativ pertinent selectat
unei ANTOLOGII riguros structurate de STUDII APROFUNDATE referitoare la toate credintele si formele de manifestare ale religiozitatii umane, aparute de-a lungul veacurilor Un demers stiintific INSOLIT, caracterizat prin profunzime, rigurozitate, obiectivitate, claritate, accesibilitate. Un bestseller international, aflat deja la cea de a treia editie revizuita si adaugita, ce a reusit evite cu succes atit capcana ariditatii stiintifice, cit si pe aceea a abordarii senzationaliste
Un instrument de informare si studiu extrem de util atit profesionistilor, cit si publicului larg, doritor sa se informeze si sa capete o viziune cit mai clara, exacta si cuprinzatoare asupra religiilor, credintelor si practicilor religioase din intreaga lume si din toate timpurile. Detalii:

UN CONCEPT UNIC STRUCTURAREA UNITARA, pe 6 domenii esentiale, a fiecarei sectiuni dedicate unei anumite religii:
1.perspectiva istorica
2.Scrierile sacre
3.Aspectele cheie ale relogiei sau credintei in cauza
4.Ceremoniile si sarbatorile religioase
5.Familia si societatea
6.Evolutiile in lumea moderna
Rubrica Eu sunt... cuprinde marturisirile credinciosilor“obisnuiti„ despre ceea credinta lor inseamna pentru ei si despre felul in care aceasta le determina existenta.
CITATELE din scrierile sfinte sau din operele unor ginditori de seama ce si-au adus contributia la intelegerea, studiul sau raspindirea canoanelor, credintelor sau practicilor religioase indeplinesc cu brio un triplu rol:
ilustrativ
documentar
stimulativ, imbiindu-ne sa consultam si sa reflectam singuri asupra operelor din care au fost extrase.

RELIGIA IN LUMEA DE AZI– un subiect adeseori fierbinte, abordat aici in aceeasi maniera nepartinitoare specifica unui demers cu adevarat stiintific aduce in atentia publicului:
noile miscari religioase care au inceput sa apara inca din secolul trecut
dinamica imprevizibila a procesului de sacralizare/secularizare in lumea occidentala si in afara granitelor acesteia
religia si globalizarea– efecte si influente reciproce relatia dintre religie si politica
GHIDUL RAPID de la finalul cartii, in intregime reactualizat, cuprinde termeni si concepte fundamentale pentru intelegerea complexitatii si diversitatii panoramei religioase a lumii.

Dimensiune:17 X 24 cm
Numar de pagini: 495

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.3188 sec