Revolutia Romanilor

Revolutia Romanilor
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 28,50 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

“Revolutia Romanilor– Sfarsit de poveste”, dedicata oamenilor simpli care prin curajul si jertfa lor au facut cu putinta, in Decembrie 1989, victoria unei revolte de strada insufletite de zeci de mii de romani.

Celor morti, ucisi din ordinul dictatorului Ceausescu, celor mutilati, grav raniti, arestatilor, schingiuitilor si tuturor luptatorilor Revolutiei care au iesit in calea armelor cu un curaj niciodata asumat pana atunci, aceasta carte lor si numai lor le este dedicata!

Revolutia Romanilor este o restituire a meritelor celor ce au ramas si pe mai departe niste anonimi ai istoriei contemporane. Istoria lui Claudiu Iordache poate fi interpretata drept o cronica a unui anotimp eroic ce a avut loc in viata noastra coplesita de prozaism. Ea parcurge, totodata, cliseele aplicate de-a lungul a doua decenii faptelor revoltelor, restituie marturii si dovezi, lumineaza virtuti singulare ori demitizeaza personaje fara alt merit decat al imposturii tacite ori manifeste. Ea enumera crimele Revolutiei, le numeste autorii, replica teoriilor la moda ale celor care vor sa-i convinga pe romani ca n-au fost in stare sa faca o Revolutie! Autorul trece frontiera timpului decembrist pentru a vorbi despre preluarea puterii si a explica intreg cortegiul de nefericiri ce au urmat unei victorii nationale, ca si fenomenul uzurparii de merit, al parvenitismului, al imposturii si renegarii.

“Revolutia romanilor– Sfarsit de poveste” adauga bibliotecii Revolutiei Romane din Decembrie 1989 o viziune epurata de politicianism. Si tot autorul acestui eseu afirma:“Cat inca nu reuseste, Revolutia este a celor ce o fac. Dupa victorie ea devine a tuturor!” Pentru ca la peste doua decenii de la glorioasele 7 zile ale lui Decembrie 1989 Revolutia sa devina a nimanui! S-a dovedit o data in plus ca numarul celor ce au coborat in strada in Decembrie 1989 a fost cu mult mai mic decat al celor care n-au iesit! Pentru primii atunci a avut loc o revolutie a curajului lor, pentru ceilalti a avut loc o lovitura de stat! Cartea scriitorului timisorean, el insusi participant la revoltele Timisoarei, este o restituire a onoarei de a fi roman in vremuri intunecate. Citind-o va veti simti incurajati sa credeti, in pofida tuturor vicisitudinilor, in virtutile poporului nostru! Exista totdeauna speranta, exista intotdeauna un drept la libertate, si pentru acest drept  romanii din Decembrie au platit cu moarte, suferinta si sange. De noi depinde si astazi ca sangele martirilor nostri sa nu fi fost varsat in zadar!


Anul aparitiei: 2010
Nr.pagini: 204

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1124 sec