Romania dupa criza
29,75 lei
35,00 lei (-15%)

Romania dupa criza

Romania dupa criza
-15%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 29,75 lei
35,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Romania dupa criza

Reprofesionalizarea

Institutul de Proiecte pentru Inovatiesi Dezvoltare - IPID
Coordonatori Mircea Malitasi Calin Georgescu


Incotro merge Romania? Vi se pare ca vremurile au de ce sa ne ingrijoreze?
Va propunem un volum unic, din care puteti afla care este starea natiunii, cum s-a ajuns aici si ce perspectiva ne-ar fi de folos pe termen mediu si lung.
Sunt raspunsurile unor specialisti, academicieni si cercetatori la semnalele de alarma din domeniile lor si la confuzia din societatea romaneasca.
Din 2008 incoace, rapoartele anuale ale Institutului de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID) se constituie in adevarate radiografii ale situatiei din economie, invatamant, agricultura, de pe piata muncii etc. Insotite de analize ale unor planuri de perspectiva pe etape si sugestii de masuri necesare in imediat, ele au fost menite sa contribuie la efortul de modernizare a structurilor statului, la adoptarea si aplicarea acelor politici publice si strategii care sa-i permita Romaniei sa-si respecte angajamentele ca tara membra a UE si a NATO. Din pacate, dupa ce s-au tot facut schimbari mici si medii, zise"reforme", in lipsa unui proiect national integrator, cu obiective clare, rezultatul se rezuma in 2010 la saracie, haos si demoralizare.
Criza nu e o cauza a nefericirii noastre actuale, ci mai degraba revelatorul unor slabiciuni structurale - la mijlocul volumului, o -istorie a Romaniei- mai putin obisnuita, cladita pe date economice si ocupationale, pune degetul pe rana veche a raporturilor dintre elite si mase, nu fara a schita si caile de iesire din impas. Miza se vede astfel pusa pe capitalul uman, pe reprofesionalizarea lui, iar energiile sunt orientate pe fagasul rational al unor programe existente, ce respecta principiile de dezvoltare durabila. Caci oamenilor trebuie sa li se redea mai intai rostul, pentru ca ei sa poata produce o bunastare echitabila, fiind si beneficiarii unui mediu mai curat si mai sanatos.
Poate ca Romania dupa criza va fi o surpriza pentru cei care inclinau sa creada ca au pierit de pe aceste meleaguri si buna credinta, si competenta, si dragostea de neam. Iata ca motive de speranta ar mai fi totusi, asa cum mai exista, de altfel, si destule resurse.


Au colaborat la acest volum: Mircea Malita, Calin Georgescu, Daniel Daianu, Lucian-Liviu Albu, Adrian Curaj, Cristian Hera, Victor Giurgiu, Vasile Ghetau, Ioan Dan Gheorghiu, Ionel Haiduc, Cezar Birzea, Ciprian Fartusnic, Florian Colceag, Cristian Pirvulescu.

ISBN: 978-973-1960-84-5
Format:15,5x22 cm
Pagini: 376

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1558 sec