Septuaginta 4/ Tomul I. Psalmii, Odele, Proverbele, Ecleziastul, Cintarea Cintarilor

Septuaginta 4/ Tomul I. Psalmii, Odele, Proverbele, Ecleziastul, Cintarea Cintarilor
-18%
ISBN: 973-46-0188-1
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 680
Categoria: Religie
Preț: 28,66 lei
34,95 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

Volum coordonat de: Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu in colaborare cu pr. Ioan-Florin Florescu.
Traduceri de: Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Florica Bechet, Monica Brosteanu, Ioana Costa, Marius David Cruceru, Cristian Gaspar, Eugen Munteanu, Ion Patrulescu.
Proiect realizat in colaborare cu Colegiul Noua Europa, sub patronajul lui Andrei Plesu.
Sub numele de Septuaginta este cunoscuta traducerea in limba greaca a Bibliei ebraice, efectuata la Alexandria, cu aproximativ trei secole inainte de Hristos. Aceasta a reprezentat, mai intii, Biblia evreilor din diaspora, iar mai tirziu a devenit versiunea greaca a Vechiului Testament al Bisericii. Acest volum, structurat in doua tomuri, deschide ciclul de scrieri poetice si sapientiale, introducindu-l pe cititor in universul liricii si al intelepciunii biblice. Tomul 1, care contine cartile poetice Psalmii, Odele lui Solomon, Cintarea Cintarilor, imbina arta poetica si rigorile revelatiei, si doua carti sapientiale (Proverbele lui Solomon, Ecleziastul), care abordeaza teme legate de conditia umana si de raportul omului cu divinitatea. De o importanta speciala este cartea Odele lui Solomon, scriere absenta din canonul ebraic al Bibliei.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.6233 sec