Setul complet al farmacistului. MemoMed 2012 in 3 Volume si Breviar de homeopatie. Editia a 3-a

Setul complet al farmacistului. MemoMed 2012 in 3 Volume si Breviar de homeopatie. Editia a 3-a
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Colectii
Preț: 115,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere MemoMed 2012 in trei volume.

Cartea Memomed 2012 editia 18, MemoMed 2012 a aparut in 3 volume si este conceput sa acopere nevoia imperioasa de informare a medicilor si farmacistilor cu datele de uz curent privind medicamentele inregistrate in Romania, necesare unei folosiri rationale si stiintifice in practica farmacoterapica.

MEMOMED 2012 este structurat in trei volume: volumul 1, Memorator de farmacologie alopata; volumul 2, Memorator de fitoterapie; volumul 3, Ghid farmacoterapic alopat si homeopat.


Aparitia MEMOMED 2012 reprezinta o noua premiera in literatura de specialitate, atat prin informatia actualizata cat si prin faptul ca, pentru prima data este integrat in lucrare un volum nou, dedicat fitoterapiei.


Ajuns la cea de-a 18-a editie, MEMOMED 2012 este realizat de un prestigios colectiv de autori, sub coordonarea domnului Academician Prof. Dr. docent Dumitru Dobrescu. MEMOMED 2012 este structurat in trei volume: volumul 1, Memorator de farmacologie alopata; volumul 2, Memorator de fitoterapie; volumul 3, Ghid farmacoterapic alopat si homeopat. Hotararea de a adauga un al treilea volum dedicat fitoterapiei are la baza conceperea domeniului medicamentului in toata complexitatea lui.

Memoratorul de farmacologie alopata, primul volum al lucrarii, este conceput sa acopere nevoia de informare a medicilor si farmacistilor, cu datele de uz curent privind medicamentele inregistrate din Romania. Este o editie revizuita si adaugita, cu informatii actualizate privind utilizarea corecta a medicamentelor Memoratorul de farmacologie alopata este intocmit pe structura farmacologica oferita de clasificarea ATC a medicamentelor, folosita ca document oficial de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Originalitatea celui de-al doilea volum, Memorator de fitoterapie, aflat la prima editie, consta in faptul ca materialul este structurat, pentru prima data in limba romana, conform cu clasificarea farmacologica a plantelor medicinale„Herbal ATC Index”, adoptata de Organizatia Mondiala a Sanatatii si care este o reproducere, adaptata pentru plantele medicinale, a„ATC Index”. Ca si terapia cu medicamente alopate (farmacoterapia alopata) si cea cu medicamente homeopate (farmacoterapia homeopata), care sunt ramuri ale farmacologiei alopate, respectiv homeopate, fitoterapia– terapia cu plante medicinale - este ramura a farmacologiei plantelor medicinale.

Intocmirea Memoratorului de fitoterapie este o pledoarie pentru mentinerea plantelor medicinale in arsenalul terapeutic stiintific. Prezentarea comparativa a Memoratorului alopat cu cel de fitoterapie este un argument pentru a sustine utilitatea ambelor categorii de medicamente si folosirea lor in mod justificat.

Ghidul farmacoterapic alopat si homeopat, pe de alta parte, da ocazia specialistilor si nespecialistilor, sa consulte, comparativ, cele doua terapii, pentru largirea orizontului de tratamente ce pot fi prescrise in diferite afectiuni.

In noua editie a MEMOMED-ului, autorii aduc argumente teoretice si practice pentru a arata ca alopatia si homeopatia trebuie sa ocupe pozitii egale in domeniul medicamentului, iar farmacologia homeopata sa devina obiect de studiu in facultatile de profil, la egalitate cu farmacologia alopata.

MEMOMED 2012 este recomandat atat medicilor si farmacistilor cat si celor interesati de cunoasterea celor mai noi informatii si practici terapeutice.


Autori: Dobrescu Profesor univ. dr. docent de Farmacologie si Home,Conf. dr. farm.primar Negres Simona,Medic primar Dobrescu Liliana,Asist. univ. dr. st. nat. Popescu Ruxandra

Nr. pagini, MemoMed 2012: 1055
Nr. pagini, Memorator de fitonutritie: 239
Nr. pagini, Ghid farmaco terapic alopat si homeopat: 295


Descriere Breviar de homeopatie. Editia a 3-a

Un instrument de lucru deosebit de util pentru medicul si farmacistul homeopat, in acest breviar sunt descrise pe scurt toate remediile homeopate, grupate practic pentru a forma un ghid eficient si usor de folosit. Cuprinde, de asemenea si dilutiile oferite de producatori, lista remediilor
disponibile pe piata romaneasca, precum si farmaciile care comercializeaza produse homeopatice.

Pagini: 334
Anul aparitiei: 2010
Format: 107 x 194 mm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1855 sec