Sinteze de Drept penal. Partea generala (vol. I vol. II). Editia 4, revizuita

Preț: 300,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Despre lucrare

Consacrand deja o traditie in doctrina dreptului penal, Sintezele de Drept penal. Partea generala ajung la editia 4 anul acesta, venind cu peste 1000 completari si cuprinzand comentarii detaliate ale tuturor modificarilor aduse Codului penal de la editia precedenta si pana in aprilie 2023, jurisprudenta recenta relevanta (a instantelor, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Curtii Constitutionale) si noi trimiteri doctrinare nationale si internationale.

In vederea intelegerii Codului penal, fiecare institutie este analizata printr-un comentariu aprofundat si clar, astfel incat informatia sa fie usor de asimilat. Lucrarea contine detaliile care fac diferenta in sustinerea examenelor de licenta, de admitere la Institutul National al Magistraturii, in magistratura sau avocatura, de promovare in functii de executie a magistratilor, de capacitate al magistratilor stagiari, respectiv definitivat al avocatilor stagiari si acopera atat examenele tip test-grila, cat si cele pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice.

Lucrarea este scrisa de Mihail Udroiu, judecator si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplinele drept penal si drept procesual penal si unul dintre membrii Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal.

Puncte forte

  • informatii complete pe fiecare tema de Drept penal, Partea generala;
  • comentarii detaliate ale tuturor modificarilor aduse Codului penal, prevazute in O.U.G. nr. 71/2022 (M.Of. nr. 531 din 30 mai 2022), Legea nr. 170/2022 (M.Of. nr. 548 din 6 iunie 2022), Legea nr. 171/2023 (M.Of. nr. 532 din 15 iunie 2023), Legea nr. 200/2023 (M.Of. nr. 616 din 6 iulie 2023), Legea nr. 213/2023 (M.Of. nr. 629 din 10 iulie 2023) si Legea nr. 248/2023 (M.Of. nr. 673 din 21 iulie 2023);
  • structurare si prezentare a informatiilor apte de a face lucrarea facil de parcurs;
  • analiza tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari prealabile pana in aprilie 2023;
  • analiza deciziilor Curtii Constitutionale;
  • bogata jurisprudenta a instantelor in aplicarea Codului penal;
  • acopera atat examenele tip test-grila, cat si cele pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice.

Recomandari

 

 

Despre autor

Mihail UDROIU este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplinele drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0796 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.