Teoria si metodologia evaluarii (Marin Manolescu)

Teoria si metodologia evaluarii (Marin Manolescu)
-25%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Cursuri
Preț: 28,91 lei
38,54 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

“Teoria si metodologia evaluarii” isi propune sa surprinda problematica stabila a domeniului precum si tendinte si configuratii previzibile, integrate intr o perspectiva generala sau un model capabil sa fixeze sensul achizitiilor din domeniul evaluarii din ultimele decenii, directia transformarilor posibile. Este destinat deopotriva:
• studentilor aflati in procesul de formare initiala pentru cariera didactica;
• cadrelor didactice deja formate de la toate nivelurile: profesori care activeaza in gimnaziu si liceu, invatatori, educatoare, institutori, profesori pentru invatamântul primar si prescolar etc, care isi continua pregatirea prin diverse forme de perfectionare: definitivat, grade didactice etc.

Lucrarea aduce in prim plan abordari recente din domeniul evaluarii educationale, din perspective diferite: conceptuala, procesuala, structurala, ca finalitate etc. De asemenea isi propune sa prezinte problematica specifica acestei discipline pedagogice, dar in acelasi timp are ca obiectiv declarat explicarea evolutiilor si tendintelor de modernizare a evaluarii scolare, delimitari terminologice si evolutii semantice. Acestea sunt fundamentate pe achizitiile recente din domeniul psihologiei, sociologiei, informaticii, teoriei comunicarii etc. care isi pun puternic amprenta asupra teoriei si practicii educationale.
Provocarea speciala pe care o lanseaza“Teoria si metodologia evaluarii” o reprezinta insa abordarea evaluarii scolare din perspectiva competentelor, in consens cu tendinta generala de promovare a“pedagogiei competentelor”. la care suntem martori sau la care participam deja.
În acelasi timp am incercat sa dam lucrarii un caracter practic aplicativ. Capitolul“Demersuri aplicative” ofera exemplificari, ilustrari, comentarii si sugestii, instrumente, metode care pot inspira studentii si cadrele didactice in demersurile lor evaluative.“Aplicatiile si temele de reflectie” de la sfârsitul fiecarui capitol pot stimula idei, demersuri autoreflexive, cautarea de solutii la problemele propuse.


Autorul

Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 330

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1794 sec