Teste grila pentru pregatirea examenului de licenta. Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Drept procesual penal (Iosif R. Urs)

Teste grila pentru pregatirea examenului de licenta. Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Drept procesual penal (Iosif R. Urs)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 28,00 lei
35,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Prezenta lucrare, redactata de un colectiv de autori din cadrul Universitatii Titu Maiorescu, se adreseaza in primul rand studentilor facultatilor de drept care se pregatesc pentru examenul de licenta, insa poate fi utila si celor care doresc sa sustina examenul de admitere sau de definitivat in profesiile juridice.

Structurata in patru mari capitole, corespunzatoare dreptului civil, dreptului procesual civil, respectiv dreptului penal si dreptului procesual penal, lucrarea cuprinde un numar de 1350 de grile cu o varianta sau doua de raspuns. In scopuri practice, cititorul este introdus in tematica examenului de licenta aferenta fiecarui an de studiu.
In materia dreptului civil, grilele reiau aspecte din partea introductiva (teoria generala, persoanele), precum si aspecte ce apartin materiei drepturilor reale si a obligatiilor, contractelor speciale si succesiunilor. Din procedura civila, sunt abordate urmatoarele institutii: judecata in prima instanta, caile de atac, procedurile speciale si executarea silita.

Tematica dreptului penal cuprinde atat partea generala, cat si partea speciala, in timp ce la procedura penala grilele elaborate au in vedere numai partea generala– participantii la procesul penal, actiunea penala si actiunea civila in procesul penal, competenta organelor judiciare.

Toate grilele sunt elaborate in conformitate cu legislatia in vigoare, respectiv Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, Legea  nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, respectiv, Legea nr. 286/2009 privind Codul penal si Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala.


Numar pagini:    312
Data aparititei:  Iunie 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1818 sec