Udroiu Mihail - Procedura penala. Partea generala. Noul Cod de procedura penala. Sinteze si grile. Editia 2

Udroiu Mihail - Procedura penala. Partea generala. Noul Cod de procedura penala. Sinteze si grile. Editia 2
-20%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Procedura
Preț: 95,20 lei
119,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Intrarea in vigoare a Noului Cod de procedura penala (NCPP) a atras dupa sine restructurarea logicii procesuale in cadrul noului model de proces penal.

Aceasta carte, elaborata de unul dintre membrii comisiei de elaborare a proiectului NCPP, contine o prezentare supla si accesibila a noilor institutii procedurale din Partea generala a NCPP in scopul intelegerii intentiei legiuitorului, dar si a modului in care se vor aplica in practica noile dispozitii procedurale.

Despre editia 2

Editia 2 aduce numeroase elemente noi, unele de mare complexitate, fara a pierde din simplitatea si conciziunea stilului, ceea ce a generat o majorare a volumului lucrarii cu peste 100 de pagini. Sunt prezentate solutiile jurisprudentiale pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (hotarari preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recursuri in interesul legii) sau de Curtea Constitutionala, precum si jurisprudenta recenta a instantelor nationale in interpretarea si aplicarea NCPP.

Din cuprins

  - evidentierea diferentelor dintre vechiul si noul Cod de procedura penala
  -  prezentare detaliata a modului in care se aplica in practica institutii de o noutate absoluta in sfera procesuala (cum ar fi: arestul la domiciliu, participarea autorizata la anumite activitati, consultarea dosarului, atributiile judecatorului de drepturi si libertati etc.)
  - solutii jurisprudentiale ale instantei supreme si ale altor instante nationale
   - jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauzele contra Romaniei, in scopul relevarii modului in care normele NCPP trebuie interpretate din perspectiva instantei de la Strasbourg
   - peste 100 de grile si raspunsuri

Puncte forte

   - una dintre cele mai performante carti de procedura penala in intelegerea si aplicarea NCPP
   - peste 300 solutii jurisprudentiale menite a facilita intelegerea noilor dispozitii in materie in raport de orientarea practicii judiciare
   - informatii complete pe fiecare tema de procedura penala
   - detalii care fac diferenta in sustinerea oricarui examen, fie de licenta, de admitere la Institutul National al Magistraturii, in magistratura sau avocatura, de promovare in functii de executie a magistratilor, de capacitate al magistratilor stagiari, respectiv definitivat al avocatilor stagiari

Despre autor

Doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplina drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor pentru 3 lucrari si de Academia Romana.


Nr. de pagini: 816
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2010 sec