Varsovia. Insurectia din 1944
52,49 lei
69,99 lei (-25%)

Varsovia. Insurectia din 1944

Varsovia. Insurectia din 1944
-25%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Carti diverse
Preț: 52,49 lei
69,99 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Varsovia. Insurectia din 1944 In august 1944, mult incercata populatie a Varsoviei credea ca eliberarea este aproape. Hotarati sa-i alunge pe nazisti, membrii rezistentei au scos in strada mii de oameni inarmati.

"Batalia pentru Varsovia" a durat saizeci si trei de zile, a dus la uciderea a mii de civili nevinovati si a marcat unul dintre cele mai sangeroase momente din al Doilea Razboi Mondial. Si totusi, Stalin a condamnat insurectia ca pe o aventura criminala si a refuzat sa-i vina in ajutor, in timp ce aliatii occidentali ai Poloniei - Anglia, in primul rand - au decis ca nu prea era mare lucru de facut.

Aceasta carte examineaza cu obiectivitate si competenta evenimente care au fost trecute cu vederea vreme de jumatate de secol si scoate la lumina adevarata amploare a unui sacrificiu care a vazut una dintre cele mai vechi capitale ale Europei rasa de pe fata pamantului de trupele Wehrmachtului. Fundamentala in evolutia celui de al Doilea Razboi Mondial si in cea a Razboiului Rece, tragedia Insurectiei varsoviene ocupa un loc unic in istoria secolului XX.

"Norman Davies stie mai multe despre Polonia decat oricare alt istoric occidental si manifesta o adevarata dragoste pentru poporul acestei tari. Si cunostintele, si pasiunea - reflectate in furia fata de Aliatii care au tradat Insurectia - sunt prezente in aceasta carte remarcabila."  - Max Hastings, Sunday Telegraph

Numar pagini: 864
Anul aparitiei: 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1404 sec